Frederik Wydoodt strijdvaardig met Boezinge: “We hebben nog geen enkele uitmatch verloren”

Het zijn de weken van de waarheid voor Sassport Boezinge A in eerste provinciale. Na de afgelasting tegen SK Westrozebeke volgen nog vier stevige duels voor Nieuwjaar. Te beginnen met een verplaatsing naar leider KSV Diksmuide A zaterdagavond.

Sassport Boezinge kon na de thuisnederlaag tegen KSV Rumbeke de rug rechten tegen Excelsior Zedelgem. Vorig weekend was er de algemene afgelasting in het provinciaal voetbal en dus genoten spelers en staf van een vrij weekend.

“In deze matchen moeten we punten pakken als we bovenin willen strijden”

“Ik maakte van de gelegenheid gebruik om met mijn zoon Jarne naar de Belgische beloften gaan kijken op vrijdagavond”, vertelt Frederik Wydoodt, beter bekend als Epo.

“Ik volgde de cyclocross en er stond ook een babyborrel op de agenda. Zondag ging ik naar KVK Westhoek kijken. Ik zag er enkele oud-spelers van mij terug. Het was een fijn weerzien. Dat er in provinciale niet gevoetbald werd, daar heb ik begrip voor. Zeker als je tegen ploegen zou spelen die uit de getroffen regio komen. De velden die zondag wel bespeeld werden, zullen er geen deugd van gehad hebben.”

Topper

Zaterdag wacht een uitmatch naar Diksmuide. “Een topper die we niet mogen verliezen. Uit verloren we dit seizoen nog niet, maar het is nu wel tegen de leider. Zij hebben de eerste periode al beet en beschikken over een uitstekende mix van jong geweld en ervaring. We scoorden één goal meer dan Diksmuide, maar slikten er wel dubbel zoveel. Onze laatste match tegen Zedelgem was wel een clean sheet. We krijgen ook nog Ardooie, Wevelgem en Bredene voor Nieuwjaar. In deze matchen zullen we punten moeten pakken, willen we blijven meestrijden bovenin.”

Goeie samenwerking

Zaterdag ontbreken Romain Roussel en Dorian Dervite. “Twee belangrijke pionnen voor ons. Dorian voor zijn gestalte en ervaring en Romain heeft heel wat voetballend vermogen”, zegt de 49-jarige Ieperling die bij Bpost werkt. Hij amuseert zich in Boezinge. “Het is dicht bij huis, ik kan goed samenwerken met de andere trainers en er is een goed en correct bestuur. Ook de B-ploeg, die ik vorig jaar nog onder mijn hoede had, doet het goed.”

Zaterdag 25 november om 19 uur: KSV Diksmuide A – Sassport Boezinge A.

The post Frederik Wydoodt strijdvaardig met Boezinge: “We hebben nog geen enkele uitmatch verloren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »