Werken aan Manitobaparking in Wenduine naderen voltooiing

De werken aan de Manitobaparking in Wenduine gaan goed vooruit. “We hebben de rioleringswerken voltooid en zijn gestart met de plaatsing van de straatkolken. Daarnaast werden ook de betonnen bakken voor de afvalstraat geleverd. De aannemer ging ondertussen reeds van start met de voorbereidende werken om deze te plaatsen”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Alle funderingen zullen tegen de kerstvakantie aangelegd zijn, maar de parkeerplaatsen op het terrein kunnen nog niet in gebruik genomen worden. Die afwerkingen vinden, afhankelijk van het weer, plaats eind dit jaar of begin 2024.

In fase 3 van de herinrichting van de Ringlaan wordt er momenteel gewerkt tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan. De eerste funderingswerken werden uitgevoerd en er werden ook al bouwputten gebouwd voor de aanleg van de riolering. Daarnaast werkt de aannemer ook aan een klein stukje boven de grond. Daarbij werden al kantstroken geplaatst, die aansluiten op de afgeronde fase 2. Als alles volgens plan verloopt, dan zal fase 3 van de werken afgerond worden in de zomer van 2024.

Verkeersmaatregelen

De bestaande verkeersmaatregelen blijven ondertussen gelden. Dat betekent dat verkeer tussen De Haan en Brugge in beide richtingen omrijdt via de Leopold II-laan, De Smet de Naeyerlaan (N317), de Ringlaan (N34) en de Brugsesteenweg (N307). Voor fietsers is er geen omleiding: het kruispunt van de Ringlaan met de Brugsesteenweg is opengesteld. Dat wil zeggen dat fietsers zich dus vlot van en naar Wenduine-Centrum kunnen verplaatsen.

Fase 4

In fase 4 (najaar ’24 – voorjaar ’25) wordt er gewerkt op de Ringlaan en de Nieuwe Rijksweg, tussen de Leopold II-laan en de Duindoornlaan. Ook het Hoppinpunt op de Ringlaan, aan het kruispunt met de Leopold II-laan, wordt dan aangelegd.

The post Werken aan Manitobaparking in Wenduine naderen voltooiing is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na jaren vol ellende kan Japanse keizerin Masako eindelijk weer lachen: “Ze was krijgsgevangene in haar eigen paleis”

De Japanse keizer Naruhito (64) en keizerin Masako (60) genieten nog na van hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het keizerspaar nam deel aan diverse activiteiten met koning Charles (75) en koningin Camilla (76), maar het meest opvallend was de stralende glimlach van de keizerin. Nadat ze jarenlang leed aan een zware depressie en volledig uit de openbaarheid verdween, kan

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »