Danswedstrijd in Roeselare met meer dan duizend deelnemers

Dit weekend vindt er een grote danswedstrijd plaats in Schiervelde, in Roeselare. Maar liefst 1.350 dansers zakken dit weekend af naar de evenementenhal. Zij nemen deel aan de tweede Dancesport Talentswedstrijd van het seizoen. Dancesport Talents is het wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen voor de dansstijlen disco, urban, modern, jazz & showdance.

Urban, modern, jazz & show op zaterdag

Op zaterdag zullen 482 dansers Schiervelde vullen. Zij nemen deel in de dansstijlen urban, modern, jazz en showdance. Dat doen ze in de categorieën duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (minstens 8 dansers). In urban nemen er zaterdag 50 duo’s, 8 small groups en 10 formaties deel. In modern/slow jazz zijn dat 53 duo’s, 12 small groups en 12 formaties. Showdance / jazz up-tempo ten slotte is een open categorie voor formaties. Daar nemen 2 formaties deel.

Urban is een verzamelnaam voor meer ‘underground’ dansstijlen die op straat of in de club zijn ontstaan. Dat zijn, onder meer, breaking, dancehall, hiphop, house, ragga, popping, locking, voguing en waacking. Al die stijlen hebben hun eigen authenticiteit, foundation, flavour en tempo. Ze worden ook op verschillende soorten muziek gedanst. Tijdens de wedstrijden doen de dansers een mix van die verschillende stijlen.

Modern/hedendaags (contemporary) is van oorsprong een rebellie tegen klassieke techniek. Experimentele of originele techniek en choreografie wordt daarin dan ook aangemoedigd. Het gebruik van zwaartekracht staat sterk op de voorgrond; dat uit zich in ‘grounded’ dansen en modern grondwerk.

Binnen jazzdans wordt een onderscheid gemaakt tussen up tempo jazzdans (bv. broadway jazz) en slow tempo jazz (op tragere muziek). De basistechnieken in beide varianten zijn wel dezelfde. Op de wedstrijd wordt zowel up tempo als slow tempo jazzdans gedanst.

Showdance verwijst naar podium- en theaterdansen, waarin de nadruk ligt op entertainment en showgehalte. Verschillende dansstijlen kunnen gecombineerd worden. Binnen showdance is een thema, met verhaallijn, cruciaal.

Zondag, discodag

Na een succesvol WK discodansen in Brugge op 4-5 november is het nu weer tijd aan alle Vlaamse discodansers om hun nieuwe choreografieën te tonen. Maar liefst 868 dansers zullen dat in Roeselare ook doen. Zij nemen deel in 3 categorieën: duo, small group en formaties. Er zullen zondag 91 duo’s, 52 small groups en 44 formaties deelnemen.

Disco is een dansstijl die gedanst wordt op uptempomuziek. De stijl kenmerkt zich vooral door snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen.

De wedstrijden van dit weekend vinden plaats in de SES-hal, Schiervelde in Roeselare. Ze worden georganiseerd door de Roeselaarse dansclub Hypnosis Dance Academy en Danssport Vlaanderen.

Praktisch:

– zaterdag van 9.30 uur tot 19 uur

– zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur

Bekijk hier de gedetailleerde timing.

The post Danswedstrijd in Roeselare met meer dan duizend deelnemers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »