1500 muziekfans op Jazz Brugge

Voor organisator KAAP was de negende editie van Jazz Brugge vorig weekend een succes. Het Concertgebouw Brugge was gedurende drie dagen het toneel van avontuurlijke jazz uit diverse hoeken van de wereld. 1500 muziekliefhebbers genoten van optredens van topartiesten, onder wie James Brandon Lewis, Theo Croker en Sélène Saint-Aimé. Het festival -verkende muzikale grenzen en bracht een eclectische mix van muzikale stijlen, variërend van Arabische jazz tot psychedelische funk.

Na vijf jaar afwezigheid was het jazzfestival in het Concertgebouw opnieuw de thuisbasis voor jazzliefhebbers. Jazz Brugge wist 1500 bezoekers, verspreid over drie dagen, te overtuigen met zowel vocale als instrumentale power jazz.

Vrijheid

Het programma bood een podium aan een breed scala van artiesten die jazz als startpunt, maar niet per se als eindpunt hebben, zoals Theo Croker en Echoes of Zoo. “Jazz biedt de vrijheid om de muzikale grenzen op te zoeken, zo zien we vaker artiesten op het randje schuren van punk, hip-hop en zelfs rock’n’roll”, stelt programmator Jaïr Tchong van KAAP.

Voor de afsluiter waagde jazzpunktrio Don Kapot zich aan een gedurfde dansvoorstelling met drie dansers en uiteindelijk ook het publiek. Een opvallende performance tijdens deze driedaagse.

Crossing Cultures

Het festival hanteerde de baseline ‘Crossing Cultures’, en de inspiratie kwam dan ook vanuit alle hoeken van de wereld: van liederen uit het Zwarte Zeegebied over Arabische psychedelische jazz tot Amerikaanse sounds. Het publiek kon het volgesn de organisatoren zeker smaken, de dagpassen waren zowel voor vrijdag, zaterdag als zondag uitverkocht.

Het tweejaarlijkse festival Jazz Brugge is duidelijk verrezen uit zijn as en landt opnieuw in Concertgebouw Brugge in 2025. Volgend jaar is AMOK weer aan de beurt, een festival waar zowel bijzondere muziek als performance meerdere dagen de Brugse binnenstad inneemt.

The post 1500 muziekfans op Jazz Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »