Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar

Vijf generaties op een rij, het komt niet veel voor. De oudste is Imelda Hemeryck, 98 jaar, de jongste Viktor Vandaele, vier maanden oud. Een achterachterkleinkind met een leeftijdsverschil van 98 jaar.

Mémé Imelda Hemeryck is afkomstig van Kortemark, ze was getrouwd met André Pagie, die overleed in 2000. “Mémé heeft het langst in Lichtervelde gewoond”, vertelt haar dochter Marleen (72), getrouwd met Roger Vancompernolle, ook wel mé en pé genoemd door de achterkleinzonen.

“Imelda woonde in de Pastoor Denyslaan 40. Sinds een half jaar is ze verhuisd naar het woonzorgcentrum in Lichtervelde. Mémé is mentaal nog goed, en vraagt soms hoe het met de gastjes is.” Heidi Vancompernolle (51), de kleindochter van Imelda, woont ook in de Pastoor Denyslaan. “Nummer 50, dicht bij mémé dus. Ik ben dikwijls op bezoek geweest. Eigenlijk moet ik het nu ook weer meer doen.”

Nog een meisje

Heidi en haar man Ivan Vandenberghe hebben drie dochters, Melissa (30), Kimberly (27) en Cynthia (25). “Korneel (4) en Viktor (vier maanden) zijn onze eerste kleinkinderen,” vertelt een trotse oma tanties, “ik sprong letterlijk van mijn stoel toen Melissa vertelde dat ik oma zou worden. En volgend jaar trouwt mijn dochter Cynthia met Anakin Myny, weer een mooi moment.”

“Het is wel geen vijfgeslacht,” zegt Melissa, getrouwd met Steven Vandaele, “maar vijf generaties is toch ook wel bijzonder. “Ik heb al een paar keer gezegd tegen Melissa dat ze nog moeten gaan voor een dochtertje,” lacht Marleen, “dan krijgen we een vijfgeslacht.”

Mémé Imelda wordt in februari 99. “Ik vind het leuk dat ze nog beseft dat ze achterachterkleinkinderen heeft. Bijzonder is ook dat de grootmoeder van mijn echtgenoot Steven en mijn overgrootmoeder elkaar heel goed gekend hebben. Ze waren goede vriendinnen vroeger. Imelda heeft Steven gekend als baby, hij heeft zelfs nog op haar schoot gezeten.” (JW)

The post Vijf generaties met leeftijdsverschil van 98 jaar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Iraanse hackers boden gestolen info over Trump aan Bidens team aan: “Dit is échte buitenlandse verkiezingsinmenging”

Iraanse “kwaadwillige cyberagenten” hebben eind juni en begin juli het campagneteam van de Amerikaanse president Joe Biden, toen nog de Democratische presidentskandidaat, ongevraagd informatie aangeboden die ze hadden ontvreemd van Bidens rivaal Donald Trump. Dat hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten woensdag (plaatselijke tijd) gezegd.

Lees meer »

Onbeperkt pakketjes terugsturen wordt binnenkort mogelijk afgestraft: Belgische e-commerce-sector wil af van ‘serial returners’

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »

Donald Trump is in 2028 geen presidentskandidaat meer

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump (78) ziet zichzelf geen presidentskandidaat meer zijn bij de presidentsverkiezingen van 2028. Trump beweert ook dat hij Elon Musk en Robert F. Kennedy Jr. nog geen positie beloofd heeft in een eventuele volgende regering: "Ik maak met niemand deals".

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »

Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74): “Garde was vriend van het volk”

Eind september verschijnt het vijfde boek van Marc Wackenier (74) uit de Hoogstraat. In ‘Van baljuw tot champetter’ gaat hij op zoek naar de veldwachters in de negen dorpen van Alveringem die van aan de Franse revolutie tot aan de politiehervorming in 2000 voor orde en tucht zorgden. Een sappig onderwerp!
The post Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74):

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me vernederd en behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

Blijft Brugs bierfestival dan toch achter met kater? “We hopen volgend jaar nog te bestaan, maar een zekerheid is dat niet”

Dreigt na zestien edities het einde voor het Brugs bierfestival? De organisatie denkt alvast na over de toekomst na een tegenvallend weekend. Waar in het verleden tot 18.000 bezoekers een biertje kwamen proeven, stopte de teller afgelopen weekend op minder dan 10.000. “We hopen nog net break-even te draaien. Op vlak van sfeer was het top, maar het aantal toeschouwers

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Jonatan Medart plooit voor het verraad in ‘De verraders’: “Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc”

“Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc.” Influencer Jonatan Medart (24) is één van de drie bedotters in ‘De Verraders’ en wilde het spel vanaf de eerste minuut fanatiek spelen. “De rol van verrader sprak me aan omdat ik het uitdagender vind dan bondgenoot zijn,” vertelt hij aan reporter Jarne.

Lees meer »