OpenAI kondigt terugkeer aan van Sam Altman als topman

Sam Altman keert terug als topman van OpenAI. Het bestuur van het snel gegroeide bedrijf in kunstmatige intelligentie stuurde hem eind vorige week onverwachts weg. Een ongeziene soap volgde. Nu zegt OpenAI een overeenkomst te hebben gesloten met Altman over zijn terugkeer. Daarbij komt er ook een nieuw bestuur.

Meer krantenkoppen in België

Net verkozen topvrouw Internationale Zeebodemautoriteit staat terughoudend tegenover diepzeemijnbouw

De algemene vergadering van de Internationale Zeebodemautoriteit (ISA) heeft de Braziliaanse Leticia Carvalho verrassend verkozen tot secretaris-generaal. ISA is een intergouvernementeel orgaan dat alle activiteiten op het vlak van mineralen op de zeebodem in internationale wateren reguleert. De organisatie is in 1994 opgericht in het kader van het zeerechtenverdrag van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Toch gevreesde beurtrol voor Francorchamps?

In de Nederlandse pers wordt aangekondigd dat de Grand Prix van Zandvoort ook in de toekomst op de kalender blijft. Maar dan wel in een beurtrol met … Francorchamps. De organisator van de Belgische Grand Prix ontkent.

Lees meer »

Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke

Tijdens een serene plechtigheid in de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke werd priester Marc Coudijzer gevierd voor zijn gouden priesterjubileum. De eucharistie werd opgeluisterd door het Sint-Salvatorkoor in een volle kerk.
The post Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Die vierde plek in Tokio heeft serieus aan Emma gevreten”: Ouders van Emma Plasschaert hopen op twéé gouden medailles

Het kan zomaar gebeuren dat Bart Plasschaert (63) en Greet Mees (64) komende dinsdag twee keer mogen juichen. Hun dochter, Emma Plasschaert, en hun schoonzoon, de Australiër Matt Wearn, kunnen in Marseille immers beiden olympisch zeilgoud veroveren.
The post “Die vierde plek in Tokio heeft serieus aan Emma gevreten”: Ouders van Emma Plasschaert hopen op twéé gouden medailles appeared

Lees meer »

Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine

Martine Kesteloot (60) startte 22 jaar geleden langs de Iepersteenweg 80 in Merkem de hoevewinkel Groenten en Fruit Martine. Een winkel waar de producten van eigen hoeve, samen met nog een aantal producten van collega landbouwers en een assortiment kruidenierswaren, rechtstreeks aan de consument worden verkocht.
The post Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine appeared first on

Lees meer »

Camping Festival Dranouter opent half uur vroeger de deuren: “We staan hier al van 10 uur om de eerste te zijn”

Traditiegetrouw begint het feest op Festival Dranouter al op donderdagavond. Normaal zouden de deuren van de camping pas openen om 13 uur, maar door de grote toeloop van enthousiaste festivalgangers opent de camping een half uurtje vroeger. Sommige groepen zitten hier al te wachten vanaf 10 uur. “We zijn helemaal afgezakt van Brugge en doen er alles voor om een

Lees meer »