Zeven jaar cel voor man die liefdesrivaal in gezicht schoot met alarmpistool: “Duidelijke poging tot moord”

Kevin H., een 42-jarige man uit Wevelgem, probeerde op 18 februari vorig jaar wel degelijk om zijn liefdesrivaal te vermoorden. Dat oordeelde de rechter vandaag. H. nam zijn slachtoffer mee naar het Sterrebos in Rumbeke en schoot hem in de wang met een omgebouwd alarmpistool. Hij krijgt daarvoor zeven jaar cel.

De aanleiding van de feiten was een driehoeksverhouding waarbij slachtoffer Robert C. (32) een affaire had met de vrouw van Kevin H. Op 18 februari 2022 vertelde H. zijn vrouw dat hij met Roberto iets zou gaan drinken om alles uit te praten. “Een kleine week voor de feiten toonde hij zijn vrouw al een omgebouwd alarmpistool, een duidelijk dreigement tegenover zijn liefdesrivaal”, zei de procureur op het proces. “De dag van de feiten nam hij hem mee naar het Sterrebos waar hij een wapen tegen zijn hoofd plaatste en schoot, een duidelijke poging tot moord.”

Advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die Kevin H. verdedigde, was niet akkoord met die kwalificatie. Volgens hem had H. absoluut niet de bedoeling om zijn liefdesrivaal te vermoorden en maakte hij zich hoogstens schuldig aan slagen en verwondingen. “

Mijn cliënt sprak af met Roberto om de relatie met zijn overspelige echtgenote te redden. Hij nam dat wapen mee omdat hij bang was van zijn rivaal. In het Sterrebos wou hij hem afdreigen en bang maken zodat hij zijn vrouw met rust zou laten. Mijn cliënt was zelf doodsbenauwd. Na één schot zette hij het op een lopen, net als zijn slachtoffer. Had hij hem echt willen afmaken, dan had hij nog één of meer keer geschoten.”

“Het wapen dat hij meehad, was bovendien niet dodelijk. Mijn cliënt kent niets van wapens, hij dacht dat hij een loodjesgeweer vasthad. De kogel die hij afvuurde ging niet eens volledig door de wang van het slachtoffer maar verbrijzelde op zijn kaak.”

Robert C. zelf hield altijd vol dat H. hem die dag probeerde te vermoorden en leefde in angst dat die het werk zou komen afmaken. In november vorig jaar werd Kevin H. immers vrijgelaten onder voorwaarden. Nu zal hij voor geruimde tijd terug de cel in moeten. Opmerkelijk is dat het Openbaar Ministerie een celstraf van zes jaar gevorderd had, de rechter doet daar dus nog een jaar bij.

The post Zeven jaar cel voor man die liefdesrivaal in gezicht schoot met alarmpistool: “Duidelijke poging tot moord” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »