Vouwmes en matrak leveren Oostends ex-lid hiphopbende RAW13 vier maanden cel op

Een voormalig lid van de beruchte hiphopbende RAW13 heeft voor de Brugse rechtbank vier maanden effectieve celstraf gekregen voor verboden wapendracht. J.R. (33) liep in Oostende rond met een matrak en een vouwmes.

Op 24 januari vorig jaar werd J.R. betrapt bij een winkeldiefstal in Oostende. De dertiger bleek een uitschuifbare wapenstok op zak te hebben. Op 18 juli 2022 liep de Oostendenaar opnieuw tegen de lamp. Bij een controle voor lawaaihinder bleek dat hij met een vouwmes op pad was. J.R. kreeg een voorstel tot minnelijke schikking, maar hij ging daar niet op in. Hij weigerde immers afstand te doen van het mes. Hierop werd hij voor de rechtbank gedaagd.

Het openbaar ministerie wees op het beladen strafregister van J.R., die al een hele resem veroordelingen opliep voor onder meer drugs, diefstal, slagen en bedreigingen. De meeste van die feiten pleegde hij tijdens zijn periode bij de beruchte hiphopbende RAW13. Vier leden van die bende werden in 2015 veroordeeld tot zware celstraffen voor moord en dubbele poging tot moord in Torhout. Op het assisenproces werd R. gehoord als getuige. (AFr)

The post Vouwmes en matrak leveren Oostends ex-lid hiphopbende RAW13 vier maanden cel op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »