Basisschool De Springplank huldigt officieel nieuwe, klimaatvriendelijke speelplaats in

Basisschool De Springplank uit Tielt viert zaterdag feest. Niet alleen is er de allereerste ‘Springplankrace’ rond de school, de nieuwe klimaatvriendelijke speelplaats wordt er officieel ingehuldigd.

De oude speelplaats onderging afgelopen zomer een heel grondige metamorfose. Alle verharding en alle beton ging eruit om plaats te ruimen voor nieuwe speeltoestellen en ruim dubbel zoveel groen. Eind vorige week werden er tot slot nieuwe bomen aangeplant, waardoor de nieuwe speelplaats nu helemaal af is. “Zelfs de verharde gedeeltes van de speelplaats zijn waterdoorlatend”, zegt directeur Björn Moerman. “Elke druppel water die op onze speelplaats valt, trekt dus in de grond. Bovendien hebben we ook twee nieuwe regenwaterputten die we straks zullen gebruiken om de toiletten door te spoelen.”

Minder conflict

Alles samen gaat het om een investering van zowat 240.000 euro, waarvan de helft gesubsidieerd werd. “Een flinke investering, maar nu al plukken we er de vruchten van”, gaat de directeur verder. “Door de omheining rond het voetbalveldje zien we zelfs dat er zich minder conflicten voordoen op de speelplaats. Anderzijds hebben we trouwens ook de balken en de valtegels van ons oude speeltuintje gerecupereerd en daarmee zullen de leerlingen later ook zelf nog mee aan de slag kunnen. We waren al langer een MOS (Milieuzorg Op School)-school, maar dankzij de nieuwe speelplaats zijn we van plan om ook een gooi te doen naar het internationale label van ‘Ecoschool’.”

Al dat moois wordt aanstaande zaterdagvoormiddag in de verf gezet met de eerste ‘Springplankrace’, waarbij de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën toertjes lopen rondom de school. De kleutertjes gaan met hun loopfietsjes van start om 10 uur, de inhuldiging van de speelplaats staat gepland omstreeks 10.30 uur. Het startschot van de race voor tieners en volwassenen wordt gegeven om 12.30 uur. Supporters zijn welkom. (SV)

The post Basisschool De Springplank huldigt officieel nieuwe, klimaatvriendelijke speelplaats in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »

Criminele organisatie met banden in Marseille opgerold die Brusselse drugswereld probeerde te veroveren: twaalf verdachten opgepakt

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »