Ardooisesteenweg eventjes Warmste Steenweg dankzij de ‘lukken’ van Jules Destrooper

De hele maand december verkoopt een tiental handelaars in de Ardooisesteenweg lukken van Jules Destrooper voor het goede doel. “Zo wordt onze straat voor eventjes de Warmste Steenweg”, lacht Jean-Marie Claeren.

Het voorbije jaar organiseerde het straatcomité van de Ardooisesteenweg activiteiten om de vernieuwde Roeselaarse invalsweg in the picture te brengen. “Tijdens deze kerst- en nieuwjaarsperiode slaan de handelaars opnieuw de handen in elkaar ditmaal voor het goede doel. In het kader van de VRT-actie De Warmste Week verkopen we op een tiental adressen in onze straat de bekende lukken van Destrooper. De opbrengst gaat naar NAR, de NieuwjaarsActieRoeselare. Een veertigtal vrijwilligers organiseert op oudejaarsavond al jaren een feest voor mensen die het niet breed hebben of zoals Jos Muylle van NAR het graag verwoordt, voor mensen die op de pechstrook van de samenleving stappen door ziekte, eenzaamheid of financiële problemen.”

“Dit keer zal onze actie voor het goede doel in een echte kerstsfeer kunnen verlopen want voor het eerst zal de hele Ardooisesteenweg baden in kerstversiering en kerstverlichting met dank aan het stadsbestuur om ons bij de sfeerschepping in de stad te betrekken”, aldus nog Jean-Marie Claeren.

De actie loopt tot 31 december. Wie interesse heeft in het oudejaarsavondfeest van NAR kan nog inschrijven via [email protected] of info opvragen op 0475-643116. (BCR)

The post Ardooisesteenweg eventjes Warmste Steenweg dankzij de ‘lukken’ van Jules Destrooper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israël zet meer grondtroepen in Libanon in – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Tragisch laatste beeld toont grootouders op hun dak tijdens storm Helene, voor ze samen met hun kleinzoontje (7) omkomen

In het zuidoosten van de Verenigde Staten trillen de mensen na tussen de onnoemelijke ravage die storm Helene heeft aangericht. Er is al sprake van meer dan 128 doden. Daaronder ook dit koppel zeventigers. Zij zochten vrijdag wanhopig toevlucht op hun dak, toen hun woonplaats Asheville, in North Carolina, werd verzwolgen door overstromingen. Het is een bijzonder tragisch beeld. Want

Lees meer »

Netanyahu liet afluisterapparatuur achter in privétoilet van Boris Johnson, suggereert Britse ex-premier

Boris Johnson (60) beschuldigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu (74) ervan afluisterapparatuur te hebben achtergelaten op een wel heel opmerkelijke plaats: Johnsons privétoilet in het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat onthult de ex-premier in zijn nieuwe boek. Het veiligheidsteam van Johnson vond de apparatuur naar verluidt terug nadat Netanyahu het toilet had gebruikt.

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Partij Voluit trekt met 4 anciens en 17 nieuwkomers naar gemeenteraadsverkiezingen in De Panne

‘Voluit’ is de nieuwe onafhankelijke politieke partij, ontstaan uit de vroegere socialistische partij DAS (De Panne-Adinkerke Samen), die er ‘voluit’ voor gaat op 13 oktober. Met vier vertrouwde gezichten die gepokt en gemazeld zijn in de lokale politiek en met 17 nieuwkomers zonder enige politieke ervaring willen ze de kiezers overtuigen om te ijveren voor een betere toekomst van hun

Lees meer »