Reactie familierechter Gent over inspraak kind bij echtscheidingen: “Bedoeling dat er vertrouwenspersoon wordt aangesteld voor kinderen vanaf lagere school”

Familierechters erkennen dat ze beter moeten luisteren naar de kinderen bij echtscheidingen. In de huidige procedure krijgen kinderen jonger dan twaalf vaak geen kans om hun stem te laten horen. Maar vanaf februari gaan ze in Gent een nieuwe aanpak proberen. Daar start de familierechtbank met een testproject waarbij elk kind een vertrouwenspersoon krijgt om mee te praten.

Meer krantenkoppen in België

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

De vraag van vandaag: zet extreemrechts in Frankrijk voorlopige zege om in definitieve winst? Politie op scherp uit vrees voor rellen

Kan het extreemrechtse Rassemblement National (RN) de voorlopige verkiezingszege van de eerste ronde omzetten in definitieve winst? Het is dé vraag van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen die vandaag/zondag plaatsvindt. Daarnaast is het vooral afwachten of de verkiezingsresultaten tot rellen zullen leiden in Frankrijk. Zo’n 30.000 politieagenten en gendarmes zijn gemobiliseerd “om ervoor te zorgen dat ultralinks of

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »