Waterpeil in de Westhoek stijgt tijdelijk

De regenval van maandag heeft in het IJzerbekken een tijdelijke stijging van het waterpeil veroorzaakt. In de Fintele (Lo-Reninge) zal de alarmdrempel volgens Waterinfo mogelijk net overschreden worden. De droge periode van de komende dagen zal er echter voor zorgen dat de algemene daling zich zal doorzetten.

Droge periode in zicht

In het IJzerbekken viel maandag en in de loop van de nacht zowel in Frankrijk als in België elf tot twintig liter neerslag per vierkante meter. Dat veroorzaakte op de bovenlopen van de IJzer zoals verwacht een stijging van de waterpeilen en de afvoeren. Ook in de Poperingse deelgemeenten Haringe en Roesbrugge is dat het geval. In Roesbrugge kan de waakdrempel mogelijk net overschreden worden, terwijl in Haringe een afvoer tot 40 kubieke meter per seconde wordt verwacht. Daarnaast is het waterpeil ook in de Fintele opnieuw aan het stijgen, waarbij de alarmdrempel net overschreden zou kunnen worden. In Woumen (Diksmuide) blijft het peil wel nog dalen. “Vanaf deze middag kondigt zich over het westen een droge periode aan waardoor de algemene daling zich verder zal kunnen zetten”, meldt Waterinfo.

Op het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort schommelt het peil door de nieuwe regenval tussen de prewaakdrempel en de waakdrempel. In de mate van het mogelijke wordt nog steeds water afgevoerd via Frankrijk. Op die manier kan het Lo-Kanaal maximaal ingezet worden voor het afvoeren van water uit de IJzer.

Ten slotte is de afvoer op de Leie in Menen gestegen tot 110 kubieke meter per seconde. De afvoer kan nog een hele tijd hoog blijven en kan door de verse neerslag nog stijgen tot maximaal 125 kubieke meter per seconde.

The post Waterpeil in de Westhoek stijgt tijdelijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »