Goed nieuws voor de fans van Cirque du Soleil: in maart 2024 brengen ze de kleurrijke wereld van insecten ‘OVO’ naar Antwerpen

De Grand Chapiteau van Cirque du Soleil heeft nog maar net het land verlaten en het gezelschap kondigt zijn terugkeer al aan. Tijdens een beperkte reeks voorstellingen wordt de Lotto Arena in Antwerpen omgetoverd in de kleurrijke wereld van insecten.

‘OVO’ (“ei” in het Portugees) is een kleurrijke onderdompeling in een dag in het leven van een gemeenschap insecten, die werken, eten, kruipen, fladderen, spelen, vechten en op zoek gaan naar liefde in een niet-aflatende stroom van energie en beweging. De show benadrukt door middel van adembenemende acrobatiek de unieke persoonlijkheden en vaardigheden van geselecteerde insectensoorten. Van machtige krekels die stuiteren op trampolines tot een hypnotiserende spin, die zich in haar web kronkelt. De schoonheid van biodiversiteit in al zijn contrasten en levendigheid staat centraal.

“OVO” is de eerste circusproductie bij Cirque du Soleil geregisseerd door een vrouw, Deborah Colker. Voor de herlancering in 2022 werden drie nieuwe acts én nieuwe personages toegevoegd aan de vrolijke ‘OVO’-kolonie om een publiek van alle leeftijden te verrassen. De show bestaat uit een entourage van 100 mensen uit 25 verschillende landen, waaronder 52 artiesten. Sinds de opening in Montreal in 2009 heeft ‘OVO’ meer dan 7 miljoen mensen in meer dan 160 steden en bijna 30 verschillende landen begeesterd. ‘OVO’ is de 25e live productie van Cirque du Soleil, gecreëerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het bedrijf. ‘OVO’ is te zien in de Lotto Arena, Antwerpen van donderdag 14 tot en met zondag 17 maart 2024. (PADI)

Vanaf vandaag zijn de tickets voor ‘OVO’ exclusief online beschikbaar voor Club Cirque-leden. Inschrijven is gratis en kan via cirqueclub.com. De algemene verkoop begint op 23 november op cirquedusoleil.com/ovo.

The post Goed nieuws voor de fans van Cirque du Soleil: in maart 2024 brengen ze de kleurrijke wereld van insecten ‘OVO’ naar Antwerpen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Schuift Trump straks zijn running mate J.D. Vance aan de kant?

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

Muzikant speelt 840 keer hetzelfde deuntje in Antwerpse Sint-Pauluskerk: “Hopelijk zie ik geen vreemde wezens uit partituur opduiken”

Organist en pianist Bart Rodyns geeft vandaag een marathonconcert in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Maar liefst 12 uur aan een stuk speelt hij onafgebroken 840 variaties op het thema van het muziekwerk Vexations van Erik Satie. "Iemand die het in de jaren 60 probeerde, moest na 595 keer afhaken omdat hij vreemde wezens uit de partituur zag komen." De partituren

Lees meer »

Analisten voorspellen dat ‘Deadpool & Wolverine’ records breekt

De nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine gaat komend weekend records breken. Dat voorspellen analisten in Variety. De verwachting is dat de langverwachte derde film over het tegendraadse personage Deadpool (Ryan Reynolds) in de VS opent met meer dan 160 miljoen dollar. Daarmee zal het de beste opening zijn voor een film die gekeurd is voor zeventien jaar en ouder.

Lees meer »

Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor

Hans Doheyn, in het dagelijkse leven actief als politierechercheur in Knokke-Heist, brengt onder het pseudoniem Hans J. Ruselle al zijn vierde misdaadroman uit. Vier jaar na zijn debuut ‘Steek angst in je vijand’ presenteert hij ‘Het Slot’, een verhaal over een gruwelijke moord op een boerderij in Lapscheure.
The post Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor appeared first on

Lees meer »

Expert over dreigende escalatie in het Midden-Oosten: “Er staat geen rem op Israëls honger naar vergelding”

“Als je een van de onderhandelaars doodt voor een akkoord dat je al maandenlang saboteert, geef je het teken dat zo’n akkoord voor jou eigenlijk niet van tel is.” Voor Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent) is het duidelijk: Israël is niet zinnens in te binden, ook niet na de dood van Hamas-leider Ismail Haniyeh (62). Een verdere escalatie tussen Israël en

Lees meer »

Snel om zich heen grijpende bosbrand in Californië een van de grootste ooit in de staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “nul procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en verschillende blusvliegtuigen, laten lokale autoriteiten weten.

Lees meer »

Klimaatbedrijf Blankenberge draait op volle toeren: al ruim 1.200 aandelen verkocht

Het coöperatieve Klimaatbedrijf Blankenberge dat begin dit jaar werd opgericht, investeerde ondertussen al in laadpalen, deelwagens en zonnepanelen. “Leuk weetje: Erfgoed Blankenberge koos als koosnaampjes voor de deelwagens Kadol, Klakke en Dokus uit een lange lijst van lapnamen van Blankenbergse vissers uit het verleden.”
The post Klimaatbedrijf Blankenberge draait op volle toeren: al ruim 1.200 aandelen verkocht appeared first

Lees meer »

De Babymoord. “Ik ben blijven doorspoelen tot toilet begon over te lopen”: gelovige moeder doet baby verdwijnen in vuilniszak

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Mogelijke doorbraak in het onderzoek naar de vermiste Franse tiener Lina (15): “Vermoedelijke ontvoerder pleegde zelfmoord”

Het onderzoek naar de vermiste Franse tiener Lina (15) is opnieuw heropend. Dat melden verschillende Franse media. Enkele dagen geleden werden er DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden in de auto van haar vermoedelijke ontvoerder, die zelfmoord zou hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen. Er zijn ook graafwerken gestart om het lichaam van het tienermeisje terug te

Lees meer »

“Medailles zijn soms grote kunst op klein formaat”: Koksijde toont catalogus en expo over unieke collectie van Yvo Peeters

Koksijdenaar Yvo Peeters (75) reisde zo’n 50 jaar de hele wereld rond. Die reisverhalen bundelde hij vorig jaar in zijn boek ‘Vanuit de Westhoek de wijde wereld in’. Yvo pende meer dan 100 boeken, poëziebundels en essays bij elkaar. Daaraan voegt hij nu een opmerkelijke publicatie toe: ‘Vita Metallica’, gekoppeld aan een medailletentoonstelling in het Koksijdse gemeentehuis.
The post

Lees meer »