Virtuele vernissage van druppels

Stephanie Cime pakt na ‘Roots’ uit met een nieuwe reeks werken. “Vanaf vrijdag 1 december is ‘Drops of I AM’ exclusief verkrijgbaar via een virtuele vernissage”, begint de kunstenares die in Jabbeke woont en haar atelier heeft in de Spanjaardstraat in Stalhille.

Stephanie Cime gelooft in de kracht van het achterna gaan van je dromen en je passies. Hoewel het een weg naar geluk kan zijn, ziet ze rondom weinig mensen die het volgen. Met haar kunst wil ze de toeschouwer wakker schudden, inspireren om los te komen van andermans mening en om in zichzelf te treden.

Het is vanuit deze overtuiging dat ze aan haar nieuwste reeks begon, ‘Drops of I AM’. Een unieke collectie schilderijen waarmee Stephanie bewijst dat een beeld meer zegt dan honderd woorden, en dat kunst de allesbepalende kracht van transformatie bezit. “Drops of I AM belichaamt mijn persoonlijke filosofie compleet, en omvat 12 werken die je haast hypnotiseren. De druppel op het doek symboliseert het golvende effect op ons leven wanneer we een stap richting onszelf durven zetten. Ze vertegenwoordigen ook de verschillende lagen die onze ‘echte ik’ verbergen: lagen die we één voor één moeten wegpellen. Zoals echte waterdruppels is elk schilderij bovendien anders. Ze nemen verschillende vormen aan en hoewel ze imperfecties bezitten, zijn ze perfect. Iedere ‘drop’ staat voor ons eigen verhaal, dat toch deel uitmaakt van een groter geheel – net zoals een enkele waterdruppel onderdeel is van een krachtige waterpoel. De kunstwerken zijn een uitnodiging om onze stoutste dromen en passies te volgen, zonder rekening te houden met meningen van anderen.”

Kunst én yoga

De druppels vallen op het water en de zachte golven vloeien steeds verder. De boodschap en betekenis achter ‘Drops of I AM’ zal Stephanie Cime ook in de nabije toekomst verderzetten en in andere projecten verwerken. Zo kan je niet alleen een reeks sculpturen verwachten, maar ook een heuse retraite tijdens de zomer van 2024. Hier zullen kunst en yoga – ofwel de twee passies van Stephanie – samensmelten tot een periode van transformatie, zelfreflectie en bezinning. (BC)

www.cime.be/drops-of-i-am

The post Virtuele vernissage van druppels is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »