Vernieuwing supportersfederatie Cercle: “De Cirkel van Brugge overkoepelend orgaan”

Op de supportersavond die georganiseerd was met de bedoeling om de samenwerking tussen de supportersverenigingen en Cercle te verbeteren en te versterken heeft CEO Alexander Vantyghem aangekondigd dat er een overkoepelend orgaan komt: “We willen één organisatie die representatief is voor alle Cerclesupporters.” En de hele federatie moet op bestuursniveau verjongen.

Cercle wil een nieuwe wind door de supportersfederatie laten waaien. Er is een voorstel tot wijziging van de statuten om tot een hervorming te komen die op 28 november op de algemene vergadering van de huidige federatie wordt toegelicht. Het nieuwe overkoepelende orgaan krijgt een nieuwe naam om vanaf januari 2024 te starten.

“Voorlopig is er als voorstel de Cirkel van Brugge. Omdat het een verbondenheid moet worden van alle fans en de diverse supportersverenigingen”, vindt vzw-voorzitter Piet D’Hooghe. “We willen die nu samenbrengen onder één geheel. Hierbij moet de hele federatie ook verjongen. Om mee te kunnen doen in het verhaal moet elke supportersvereniging minimum vijf leden hebben. Het aantal leden is evenwel belangrijk voor het aantal stemmen om iemand uit hun kring binnen het bestuur van de overkoepelende organisatie te zien”, aldus D’Hooghe.

De Cirkel van Brugge zal uit maximum zeven bestuursleden bestaan, die driejaarlijks benoemd worden. Minstens twee van hen moeten jonger dan 35 jaar zijn. De BV Cercle Brugge zal verder elk seizoen een community budget voorzien om specifieke supportersacties te steunen. De Cirkel van Brugge zal voor elke uitwedstrijd met combiregeling verplicht voor busvervoer zorgen.

Muziek en ereronde

Uit het publiek kwamen ook voorstellen. Zo wil Michiel Christiaens na winst in een thuismatch meer meezingers of schlagers als muziek. Iets wat kan worden geïntegreerd in de centrale pub, die momenteel wordt opgefrist. Er was ook de vraag of de spelers bij thuiswinst hun ereronde richting de Westtribune voorbij de spelerstunnel kunnen doortrekken. Er werd beloofd daarvan werk te maken. (ACR)

The post Vernieuwing supportersfederatie Cercle: “De Cirkel van Brugge overkoepelend orgaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »