Fotograaf Carl lanceert ‘Bearded Villains and others’

De expo ‘Bearded Villains and others’ van Carl Lapeirre (63) toont een portrettencollectie van bebaarde mannen die lid zijn van de broederschap Bearded Villains. Tussen de baarden door is ook ander werk van de Bissegemse fotograaf te zien.

Fotograaf Carl Lapeirre kwam op toevallige wijze terecht bij de ‘Bearded Villains’. “Tot vorig jaar gaf ik lessen fotografie in Viso Mariakerke. Na mijn laatste proclamatie als docent bracht ik een student naar huis. Toen we vakantieplannen aan het bespreken waren, vertelde hij me dat hij gecontacteerd werd door Bearded Villains België om een video te maken van een evenement. Ik vroeg of ze nog een fotograaf zochten en het antwoord daarop was gelukkig positief”, vertelt de Bissegemnaar.

Eind augustus vond het evenement plaats waarop de mannen met imposante baarden geld inzamelden voor de ongeselijke ziekte ALS. “Ik heb mijn ogen uitgekeken die dag. De warmte en de vriendschap die ik daar gevoeld heb, ga ik niet snel vergeten. Ik heb zelfs kennisgemaakt met bearded villains uit Canada en de Verenigde Staten”, aldus Carl. Met de foto’s die hij die dag genomen heeft, is nu een volwaardige expositie gecreëerd. “De waardering die ik voel voor die organisatie komt tot uiting in mijn foto’s. Tussen de Bearded Villains hangt ook wat ander werk, om wat contrast te geven”, gaat de fotograaf verder. Op 63-jarige leeftijd zit Carl nog boordevol ideeën. “Graag zou ik elk jaar zo’n expositie creëren met een centraal thema. Volgend jaar vier ik ook mijn 40ste verjaardag als fotograaf, dus daar hoort iets speciaals bij”, zegt Carl. Voorlopig denkt hij ook nog niet aan stoppen. “Fotograaf zijn is geen nine-to-fivejob voor mij. Ik ben fotograaf en zal dat ook altijd blijven. In ieder mens zie ik een mooi portret. Opgetut naar een shoot komen hoeft niet. Liefst van al zou ik wekelijks op de markt gaan staan om portretten te nemen van mensen die me intrigeren”, sluit de fotograaf af.

Bearded Villains and others is tot 5 januari te zien in de Meensesteenweg 314 in Bissegem, telkens van 14 tot 17 uur of na afspraak. (SV)

https://www.instagram.com/carl_lapeirre/

The post Fotograaf Carl lanceert ‘Bearded Villains and others’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »