LIVE OEKRAÏNE-ITALIË. Bezoekers hebben puntje nodig voor EK-kwalificatie

In de BayArena in Leverkusen nemen Oekraïne en Italië het vanavond tegen elkaar op, op de slotspeeldag in groep C. Beide ploegen hebben 13 punten, maar dankzij de thuiszege tegen de Oekraïners staan de Italianen op plek twee. Met een puntje heeft La Squadra Azzurra zekerheid over een plekje op het EK. Volg de match in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

“Als Diependaele niet uitkijkt, wordt Rousseau de molensteen rond zijn nek”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Eerste Israëlische militair omgekomen bij offensief in Libanon – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

De boeken van de week: Stefan Hertmans over vriendschap, prikkelende weetjes van Pieter Gaudesaboos en vrouwen in het verzet in Antwerpen   

‘Dius’ van Stefan Hertmans is uit. Hij baseerde zijn nieuwe roman op een persoonlijke vriendschap. Welke rol speelden vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen? Nico Wouters zoekt een antwoord samen met een team historici. Hoe worden tennisballen of kauwgom gemaakt? Pieter Gaudesaboos, winnaar van de Boon in 2022, gaat op onderzoek. Tijdens de coronapandemie verliest Marthe

Lees meer »

Brief Stefaan De Clerck veroorzaakt ophef door eenzijdige steun voor CD&V-kandidaten op kartellijst: “Ik verschaf basisinformatie”

Een brief van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, lijkt een nieuwe poging om een wig te drijven in de coalitie van Van Quickenborne en CD&V. De oud-burgemeester spreekt duidelijk zijn voorkeur uit voor kandidaten van CD&V-signatuur op Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk.

Lees meer »

Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs”

Shoppen in Izegem wordt binnenkort nog leuker. In oktober kan je deelnemen aan de kraslotactie en op 10 oktober kan je in het Izegemse stadscentrum naar een gezellige late night shopping afzakken.
The post Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegtuigbom ontmanteld in Kumtich: “Goed verlopen, met dank aan koelbloedigheid van DOVO en Civiele Bescherming”

De vliegtuigbom die een boer op zijn akker in Kumtich, bij Tienen, had ontdekt, is vanmorgen onklaar gemaakt door DOVO en de Civiele Bescherming. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de operatie: omwonenden mochten hun huis een paar uur lang niet verlaten, de E40 werd een tijd afgesloten en ook het treinverkeer werd stilgelegd. De bom wordt nu weggebracht om

Lees meer »

Handgranaten in Kopenhagen en allerhande schietpartijen: Zweeds bendegeweld steekt steeds vaker de grens over

Het bendegeweld in Zweden sijpelt steeds meer door naar buurlanden Noorwegen en Denemarken. Handgranaten of schietpartijen, zelfs op klaarlichte dag: het zijn incidenten die steeds vaker opduiken. "Dit jaar zijn er al 25 keer minderjarige Zweden naar Kopenhagen gestuurd om er ‘klussen’ te doen, zoals een handgranaat gooien of om iemand neer te schieten", weet correspondent Jeroen Visser.

Lees meer »

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »