Valentine en Dempsey starten catering Pittige Aanwinst: “Huiselijk concept belangrijk”

Catering Pittige Aanwinst start binnenkort op. Valentine en Dempsey willen betaalbare, duurzame catering aan huis brengen, met gebruik van lokale producten.

Valentine Wijffels (24) is de zaakvoerder van Pittige Aanwinst, zij staat in voor de communicatie van de cateringzaak. Haar partner, Dempsey Deswarte (29) is de chef-kok. “Hij is de drijvende kracht”, lacht Valentine. “Dempsey kan met heel weinig, verrassende gerechten creëren. Graag en veel eten, ik ben Dempseys beste klankbord.” Met Pittige Aanwinst willen we eenvoud en Vlaamse kost brengen. Met betaalbare, lokale producten. We hebben het zelf financieel niet altijd gemakkelijk gehad en daarom vinden we het belangrijk dat mensen die het financieel moeilijk hebben, bij ons terecht kunnen.”

Warme thuis

“We vinden drie pijlers heel belangrijk voor onze zaak. Het moet duurzaam zijn, betaalbaar maar ook zorgen voor een warme thuis. Zowel Dempsey als ik hebben niet zo’n thuis gekend als kind, en daarom vinden we dat een belangrijk punt”, zegt Valentine. Dempsey volgde keuken in het MMI in Kortemark en deed zijn ervaring op in onder andere restaurant ’t Damberd, Ma Passion in Roeselare en De Rysselende Molen in Ardooie. Sinds drie weken werkt hij de vaste nacht in de oliefabriek in Lichtervelde.

Hun grote droom is samen een tapaszaak starten. “Liefst in Lichtervelde, want dit is echt een warme gemeente, en onze liefde voor elkaar is hier ontstaan. De mensen zijn hier zo vriendelijk en behulpzaam”, zegt Valentine, die sinds september in Lichtervelde woont.

Bekendheid creëren

“Eerst willen we naambekendheid creëren in deze gemeente, zodat mensen ons leren kennen, om binnen een aantal jaar een tapaszaak te openen, met een meetingruimte en wifi. Een gevarieerd aanbod van tapas, huisgemaakte ice-tea en Picon. En vooral in een huiselijk concept.”

“Als wij uit eten gaan kunnen we nooit kiezen. Een gewoon menu met voor- en hoofdgerecht en dessert vinden we minder afwisselend, vandaar ook de liefde voor tapas. Ons avontuur volgen kan via Facebook en Instagram: Pittige Aanwinst.” (JW)

The post Valentine en Dempsey starten catering Pittige Aanwinst: “Huiselijk concept belangrijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »