Politie houdt dinsdag nieuwe flitsmarathon

De federale wegpolitie en de lokale politie houden dinsdag vanaf 6 uur een flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat heeft de federale politie aangekondigd in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran: “Laffe daad die niet ongestraft zal blijven”, volgens Hamas

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad

Lees meer »

Tegenstander krijgt plots 100.000 dollar compensatie, maar IOC verdedigt veelbesproken boksster: “Er was nooit twijfel”

De controverse in het olympische boksen blijft escaleren. Zo gingen ook de Internationale Boksbond en het Internationaal Olympisch Comité openlijk in de clinch over de zaak rond Imane Khelif. De boksbond beloonde haar verslagen tegenstander met een grote som geld, maar in een statement sprong het IOC in de bres voor de Algerijnse. "Sommigen proberen de definitie van een vrouw

Lees meer »

‘Rocco Sinfonico’ viert het rijke oeuvre van Rocco Granata: “Ik mis mijn vrouw en de muziek”

‘Finito, finito, finita’ zong Rocco Granata (85) bijna tien jaar geleden tijdens zijn afscheidstournee. Nu er met ‘Rocco Sinfonico’ twee groots opgezette concerten rond het rijke oeuvre van de Italo-Belg aankomen, mochten we op de cappuccino in Kapellen, waar de mijnwerkerszoon al decennia woont. “Hoe het met me is? Ik ben kerngezond, maar ik mis de twee grote liefdes in

Lees meer »

Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken”

Eerste schepen Bert Schelfhout is een van de acht kandidaten om voorzitter te worden van de nationale Open VLD. Hij hekelt vooral het teveel aan regels in ons land maar is realistisch over zijn slaagkansen.
The post Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van ‘weirdo van het internet’ naar hartenbreker tot toekomstig presidentskandidaat: kleinzoon van oud-president John F. Kennedy trekt aandacht

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »

Nieuwe dienstfietsen voor gemeentepersoneel in De Haan

De gemeente De Haan kocht tien nieuwe stadsfietsen aan. Deze zullen door de dienst Werken in Eigen Beheer gebruikt worden voor korte verplaatsingen, en om kleinere werken in de gemeente uit te voeren.
The post Nieuwe dienstfietsen voor gemeentepersoneel in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »