Wordt Rose des Sables de nieuwe stek van Scouts Koksijde?: “De locatie is ideaal voor de jeugdbeweging”

Het lokaal bestuur staat voor een probleem, nu het prijskaartje voor de beloofde nieuwbouw voor Scouts Casa Oostduinkerke stukken hoger bleek dan het voorziene bestek. Al komt er met de sluiting van vakantiecentrum La Rose des Sables misschien onverwachts nog een oplossing uit de bus.

In de herwerkte versie van het bestek werd gekozen voor vereenvoudigde materialen en de afbraak van het oude gebouw in de Duinparklaan werd uit het dossier gehaald. De raming bedraagt nu 1.419.453 euro inclusief btw. Dat betekent dat de scouts nog langer zullen moeten wachten op hun nieuwe lokalen.

La Rose des Sables

De oppositie vroeg zich af of er geen betere tijdelijke locatie kan worden gevonden dan sportpark Hazebeek. Die locatie brengt ongemakken met zich mee, want voor een sanitaire stop moeten de scouts zich begeven naar de tegenoverliggende dorpsschool of de sporthal. Maar onverwacht deed er zich een nieuwe opportuniteit voor.

“Het bekende vakantiecentrum La Rose des Sables in Oostduinkerke heeft definitief de deuren gesloten, maar daarvan waren we pas heel laat op de hoogte”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. “We betreuren uiteraard het einde van dit mooie vakantiecentrum, dat zal worden verkocht. Maar misschien is het wel een optie om daar de nieuwe stek voor onze scouts te realiseren.”

“De locatie is alvast ideaal: de omgeving van de duinen, de nabijheid van Aquaduin en bezoekerscentrum en natuurreservaat Doornpanne, er is ruime speelgelegenheid en de zee ligt op een boogscheut… We willen natuurlijk het beste voor onze jeugdbeweging, die de laatste jaren alsmaar blijft groeien. De laatste vijf jaar is het aantal leden zowat verdubbeld en momenteel is er een ledenbestand van zo’n 250 scouts. We bekijken daarom of de locatie van La Rose des Sables nieuwe mogelijkheden biedt.”

The post Wordt Rose des Sables de nieuwe stek van Scouts Koksijde?: “De locatie is ideaal voor de jeugdbeweging” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »