LIVE ISRAËL. Netanyahu wil beperkte humanitaire hulp in Gaza doorlaten om internationale steun te verzekeren

Volgens Palestijns persbureau ‘WAFA’ zijn vrijdagnacht bij een Israëlisch bombardement in het zuiden van de Gazastrook circa 26 doden gevallen. Een ziekenhuisdirecteur bevestigt het nieuws aan persbureau ‘AFP’. Op de bezette Westelijke Jordaanoever viel Israël een gebouw van de Fatah-beweging aan. Daarbij werden minstens vijf Palestijnen gedood, meldt hulporganisatie Rode Halve Maan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Jotka Bauwens leert dans aan op Oostendse zeedijk

Theater aan Zee gaf choreografe Jotka Bauwens de opdracht een dans te maken rond het thema generaties. Het resultaat is een mooi duet met haar moeder. Elke dag om 15 uur leert ze de dans aan en op de slotdag van het festival is er een groepsuitvoering op het strand. Dansers en kijkers zijn welkom.
The post Jotka Bauwens

Lees meer »

Israëlische luchtaanvallen op Libanees-Syrische grensstreek – VS sturen schepen en straaljagers om Israël te beschermen

Israël heeft luchtaanvallen uitgevoerd op een grensregio tussen Libanon en Syrië. Dat meldt nieuwszender ‘Al Jazeera’ zaterdagochtend. Ondertussen gaat het Amerikaanse leger extra straaljagers en oorlogsschepen naar het Midden-Oosten sturen om Israël beter te kunnen beschermen, na dreigementen van Iran en diens bondgenoten Hamas en Hezbollah. Dat heeft het Pentagon vrijdag gezegd. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine

Martine Kesteloot (60) startte 22 jaar geleden langs de Iepersteenweg 80 in Merkem de hoevewinkel Groenten en Fruit Martine. Een winkel waar de producten van eigen hoeve, samen met nog een aantal producten van collega landbouwers en een assortiment kruidenierswaren, rechtstreeks aan de consument worden verkocht.
The post Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine appeared first on

Lees meer »