Omloop in hoogste reeks van BK rally

De promotoren van het Belgisch kampioenschap rally hebben de overvolle rallykalender van dit jaar, met niet minder dan 13 rally’s, onder handen genomen en stellen een Divisie 1 en een Divisie 2 voor. TAC Rally valt terug naar Divisie 2, de Omloop van Vlaanderen wordt opgenomen in Divisie 1.

De doorslaggevende maatstaven voor de verdeling waren een goede spreiding in tijd en ook een goede geografische spreiding. Voor Yves Olivier, voorzitter van de Omloop van Vlaanderen, is dit een terechte beloning. “We hebben dit jaar immens hard gewerkt om volgend jaar bij de Divisie 1 rally’s te behoren. We hebben enorm veel geïnvesteerd in de veiligheid en dingen zoals het tracking systeem, het Rode Kruis en RED (artsenteam, red.) wegen zwaar door op ons budget, maar veiligheid staat nu éénmaal bovenaan onze lijst. Jammer genoeg werden we maar karig beloond, want er stonden slechts 67 wagens aan de start. We hadden dit jaar, voor het eerst sedert lang, geen enkele Britse deelnemer”, aldus Yves Olivier.

“We zijn uiteraard blij dat we volgend jaar in de Divisie 1 kunnen organiseren, maar we vragen ons af waarom er zo weinig inspraak is van de organisatoren bij het vastleggen van de rallykalender. Daarenboven vrezen we dat de promotoren een wisselwerking tussen de TAC Rally en de Omloop van Vlaanderen zullen toepassen. Dit jaar hebben we bewezen dat er een breed draagvlak is voor de Omloop van Vlaanderen in onze streek. Zo slaagden we er voor het eerst in een klassementsproef te organiseren in Zwevezele en kregen daar heel wat positieve respons op. Voor volgend jaar hopen we op een samenwerking met Ardooie, waar in het verleden ook een snelheidsrit was.”

“Door onze plaats in het Divisie 1 kampioenschap rekenen we er toch op om in 2024 meer wagens aan de start te krijgen. We weten dat de rallysport erg duur is, maar we mikken toch op 80 wagens. Met een tiental toppers die het kampioenschap rijden, een paar merkencups en de lokale hardrijders die vaste klant zijn bij ons moet dat mogelijk zijn. Of onze promotie naar Divisie 1 ook een invloed zal hebben op de buitenlandse inbreng valt nog af te wachten.Dat we volgend jaar bij de beste zeven rally’s van het land behoren, vind ik ook een mooie en terechte beloning voor de vele tijd die onze talrijke medewerkers in de Omloop van Vlaanderen steken.” (FM)

The post Omloop in hoogste reeks van BK rally is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »