Tweede Sportbeurs Harelbeke is succes

De Sportdienst en Sportraad Harelbeke pakten voor de tweede keer uit met een Sportbeurs in cultureel centrum Het Spoor. “Daarmee willen we voor de tweede keer zoveel mogelijk geoefende sporters en inwoners van onze stad die willen starten met sporten samenbrengen en stimuleren om aan sport te doen”, zegt Michaël Vannieuwenhuyze als diensthoofd Sport.

Het is een beurs voor zowel geoefende sporters, mensen die willen starten met sporten en voor iedereen die interesse heeft in het reizen en zeilen van de sport. Ploegsporters, individuele sporters, recreanten, iedereen was welkom. Op de beurs stonden 25 standen zoals onder meer osteopaten, gezonde voeding, soorten sport, hoe conditie aanscherpen, juiste sportschoenen en meer. Zij konden je verder helpen met antwoorden op de vragen van sporters.

Maar er was meer: Sportdienst Harelbeke nodigde een heel interessante spreker uit, met name de ex-olympiër en levende basketlegende Ann Wauters. “Het was bijzonder haar te ontmoeten en haar te horen vertellen over haar veerkracht, inzichten en haar vele ervaringen. Alles misschien persoonlijk, maar je kan er voor jezelf iets van opsteken, zeker over weerbaarheid en inzet, ook bij jezelf en een team”, vertelt Dominique Van Overtveldt uit Bissegem. “De vorige editie, nu 3 jaar geleden, was goed, maar met de inschrijvingen, zitten we nu al een pak hoger. Er zijn opnieuw 25 standen”, besluit Michaël Vannieuwenhuyze, diensthoofd sport.

The post Tweede Sportbeurs Harelbeke is succes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »