Politie Brugge zoekt dader van gewapende overval op juwelier

In de Zuidzandstraat in Brugge vond rond de middag vandaag een gewapende overval plaats op een juwelier. Door verweer van de uitbater kon de dader geen buit maken en nam hij de vlucht. De politie is nu op zoek naar de overvaller.

Iets na het middaguur vond een gewapende overval plaats op een vestiging van Juweliers Verstato in de Zuidzandstraat, een van de drukste Brugse winkelstraten. Dat bevestigde ook de Lokale Politie Brugge. “Een man stapte inderdaad de juwelierszaak binnen en vroeg ‘de mooiste en duurste stukken boven te halen’. Daarbij haalde hij ook een pistool boven”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

“Naar ik begrijp deed de juwelier aanvankelijk alsof hij daar zou in mee gaan. Maar dat deed hij dus dus niet, integendeel, hij slaagde erin om de man buiten te jagen zonder dat er een schot werd gelost. En er zou inderdaad geen buit gemaakt zijn.”

Naar we vernemen zou de juwelier in het tumult wel gevallen zijn op een glazen kast die daardoor in stukken gebroken is. In een aantal omliggende grote winkels zou de politie tijdelijk gevraagd hebben om de zaak te sluiten en de klanten binnen te houden, zoals bij schoenhandel Van Haaren, maar al vlug mochten ze de deuren terug openen.

“Er is een beschrijving van de dader en we beschikken ook over beelden van in de juwelierszaak zelf. Dus op basis daarvan zijn we nu op zoek naar de overvaller”, geeft de politiewoordvoerster nog mee.

The post Politie Brugge zoekt dader van gewapende overval op juwelier is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Laat je verbazen door natuurbeelden en cartoons

Wie zich wil vergapen aan schitterende natuurbeelden kan van 29 juni tot 29 september terecht in het bezoekerscentrum van Zwin Natuurpark. De 59ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year is er te gast. Een bezoek is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park. Knokke-Heist is ook opnieuw de gastheer
The post Laat je

Lees meer »

Amerikaan (21) schiet ex-vriendin en drie anderen dood op verjaardagsfeestje, daarna pleegt hij zelfmoord

In de Amerikaanse staat Kentucky heeft een 21-jarige man zijn ex-vriendin en drie anderen doodgeschoten tijdens een verjaardagsfeestje, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De dader was geen onbekende voor de autoriteiten. Eerder was hij veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, waarvoor hij een voorwaardelijke straf van vijf jaar kreeg.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »