Brussels parlementslid Rochette aan hoofdkwartier Vooruit: “Ik zeg proficiat als Rousseau ontslag aanbiedt”

Bij aankomst aan het hoofdkwartier van Vooruit zegt Brussels parlementslid Els Rochette te vermoeden dat Rousseau zijn ontslag gaat aanbieden. “Ik vermoed het, ja”, zegt ze. Of ze dat dan zal aanvaarden? “Ik zal dan proficiat en dank u wel zeggen. We zijn het er binnen onze Brusselse afdeling over zodra de uitspraken niet kunnen en dat er een sterk signaal moet komen.”

Meer krantenkoppen in België

Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik een goed feestje geven en deel schenken aan het goede doel”

In de populaire VRT 1-quiz ‘Switch’ schittert deze week Kaat De Rauw (20) uit Anzegem. De studente vroedkunde is in remissie nadat er begin vorig jaar lymfeklierkanker werd vastgesteld. “Ik wilde met mijn deelname ook kanker bij jonge mensen bespreekbaar maken.”
The post Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes

De Duinsenioren huldigden twee leden die een zeer respectabele verjaardag vierden: Willy Golle werd 100 en Madeleine De Klerck mocht zelfs 103 kaarsjes uitblazen.
The post Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

Dit waren ze al maanden aan het voorbereiden: zo kon Mossad explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Politie Westkust gestart met fietscontroles: vanaf volgende maand boetes

Net zoals de voorbije jaren is politie Westkust halfweg september gestart met de fietscontroles aan de scholen in Koksijde, Nieuwpoort en De Panne. Er wordt een maan gecontroleerd zonder boetes. Wie niet in orde is kan zich in regel stellen. Vanaf 15 oktober starten de controles met boetes.
The post Politie Westkust gestart met fietscontroles: vanaf volgende maand boetes

Lees meer »

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

Lees meer »