Yves Rotty (54) legt eed af als nieuwe korpschef van Brugge: “Ik kan mijn dochter niet genoegen bedanken”

De politie van Brugge heeft officieel een nieuwe korpschef. Yves Rotty (54) legde vrijdagochtend de eed af in het bijzijn van collega’s en familie. Vooral de aanwezigheid van zijn dochter Isabelle deed de man zichtbaar iets. “Ik voel vooral trots en dankbaarheid en ga deze uitdaging vol goesting en enthousiasme aan”, aldus Rotty.

Op 1 juli ging korpschef Dirk Van Nuffel na een politieloopbaan van meer dan 30 jaar met pensioen. Yves Rotty, tot die tijd Directeur Operaties, nam de fakkel van hem over en was sindsdien waarnemend korpschef tot hij officieel benoemd werd via een Koninklijk Besluit. Nu dat laatste er eindelijk is, kon Rotty vrijdagochtend zijn eed afleggen in het stadhuis van Brugge.

Euro 2000

Met Yves Rotty krijgt het korps een vertrouwd gezicht aan het hoofd. Rotty is een geboren en getogen Bruggeling én heeft er al een carrière van 32 jaar opzitten bij de Brugse politie. Zo was hij nauw betrokken bij de politionele opvolging van Euro 2000, het Europees kampioenschap voetbal. “Ik ken Yves als een bescheiden man die zelf niet graag in de schijnwerpers staat, maar vandaag draait het wél allemaal om hem”, glimlachte burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vlak voor de eedaflegging.

Geen revolutie

Volgens de burgervader zal het politiekorps onder leiding van Rotty de ingeslagen weg blijven volgen. “Hij plant geen revolutie, maar wil focussen op de continuïteit en behouden wat goed loopt. Al heeft onze nieuwe korpschef ook een open blik op nieuwe uitdagingen. Denk aan het verder uitdiepen van de regiowerking, thema’s als diversiteit en minderheidsgroepen herbekijken en de specialisaties binnen het korps verder professionaliseren zoals de cybercrime. Het korps ‘futureproof’ maken, zeg maar. Ik heb er alvast alle vertrouwen in dat Yves zijn functie schitterend zal uitoefenen.”

Dank voor dochter

De weinige vrije tijd die de nieuwe korpschef nog rest, besteedt hij graag achter zijn piano of in de keuken als hobbykok en kaasmaker. Vakanties brengt hij tegenwoordig door in Denemarken, nu zijn enige dochter Isabelle studeert in Kopenhagen. Zijn laatste dankwoord richtte Rotty dan ook tot haar. Isabelle stond vol trots op de eerste rij en was speciaal afgezakt uit Denemarken om de eedaflegging bij te wonen. “Ik kan mijn dochter niet genoeg bedanken voor haar begrip de voorbije jaren. Als ik nog maar eens niet meteen kon antwoorden op een berichtje omdat ik in een vergadering zat bijvoorbeeld”, sprak Rotty, waarna een innige knuffel volgde. (MM)

The post Yves Rotty (54) legt eed af als nieuwe korpschef van Brugge: “Ik kan mijn dochter niet genoegen bedanken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »