VRT en NPO bundelen krachten rond Tom Waes

12:03 De VRT gaat de komende jaren structureel samenwerken met haar Nederlandse evenknie NPO. De twee openbare omroepen bundelen hun krachten rond schermgezicht Tom Waes.

Meer krantenkoppen in België

“Ik was nu beter op ‘het zwarte gat’ voorbereid”: Emma Meesseman pikt zes weken na emotionele Spelen draad weer op met Fenerbahçe

Zes weken bleken voor Emma Meesseman meer dan voldoende om de intense emoties van Parijs 2024 te verteren. Ja, ze houdt een zure nasmaak over aan de Spelen, maar tegelijk genoot de 31-jarige Ieperse ook met volle teugen van het ongekende enthousiasme rond de Belgian Cats. En nu is het alweer tijd om met Fenerbahçe een nieuw hoofdstuk aan te

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Laat je niet in de luren leggen in het stemhokje”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Opmerkelijke politieke stabiliteit in De Haan

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 23 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in De Haan, zetelen er vandaag nog altijd 22 in de gemeenteraad.
The post Opmerkelijke politieke stabiliteit

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Ardooie de voorbije zes jaar: Overlijden Karlos Callens laat grote indruk na

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Ardooie, zetelen er vandaag nog 15 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

“Als ik dat ene nummer voor het eerst live zal zingen, ga ik breken”: Berre verwerkt voorval uit jeugd op debuutplaat

Van de parkeergarage van Delhaize tot de mainstage van Pukkelpop: Berre (23) schopte het van TikTok-muzikant tot vaste waarde in de Belgische muziek. En nu heeft de zanger zijn debuutplaat uit, met een nummer dat zijn ouders tot tranen toe beroerde. “Ik heb al mijn gevoelens van me afgeschreven op deze plaat”, vertelt hij. “Ik worstel al langer met verliefdheid

Lees meer »