26 kinderen ontvangen diploma techniekacademie in Kuurne

Op woensdag 15 november ontvingen in totaal 26 kinderen van het vijfde en zesde leerjaar die de techniekacademie in de Hoeve Vandewalle in Kuurne bijwoonden, hun diploma.

Het programma is een samenwerking tussen de gemeente en hogeschool Vives, met Andy en Marleen Cottyn als lesgevers.

Extra lessen

Naast de lessen voor de derde graad is er momenteel ook een proefproject waarbij kinderen van het zesde leerjaar nog drie extra woensdagnamiddagen technieklessen kunnen volgen, na de lessen voor de tweede graad in het voorjaar.

Het was schepen van Onderwijs Jan Deprez die de 26 diploma’s mocht uitreiken. (BRU)

The post 26 kinderen ontvangen diploma techniekacademie in Kuurne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »