LIVE GRAND SLAM OF DARTS (VTM 2). Ook Price uitgeschakeld – Van den Bergh maakt vanavond debuut als cocommentator

De dartswereld raakt stilaan in de ban van het WK, maar eerst is er nog een ander belangrijk toernooi. In Wolverhampton staat de Grand Slam of Darts op het programma. Helaas zonder Belgen. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog of kijk live op VTM 2.

Meer krantenkoppen in België

Liesbeth Homans (N-VA) blijft voorlopig voorzitter Vlaams Parlement: Rousseau (Vooruit) heeft nog geen opvolger aangeduid

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi betreurt dat de Vlaamse ministerposten gisteren gelekt werden voor aanvang van het congres waar zijn partij haar deelname goedkeurde. Volg alles op

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke neemt sterretjesweide in gebruik: “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis”

November staat voor de deur. Dan nemen we met zijn allen de tijd om onze overleden familie en vrienden te herdenken. Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur van Middelkerke de sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van

Lees meer »

Bevoegdheden Vlaamse regering vandaag bekend. Rousseau: “Heel sterke mensen afleveren”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

Prins Harry bezoekt tattooshop in New York onder politiebegeleiding

Prins Harry (40) bezocht woensdag de populaire tattooshop ‘East Side Ink’ in New York City, die erg geliefd is bij beroemdheden, zoals Chris Hemsworth en Scarlett Johansson. Volgens ‘Page Six’ was hij daar echter niet om een tatoeage te laten zetten. De Britse prins liet zich wel vergezellen door veiligheids- en politiemensen.

Lees meer »

Minstens vijf Israëlische aanvallen op zuidelijke buitenwijken Beiroet – Iran waarschuwt landen die Israël steunen voor “militaire interventie”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran dinsdagavond zo’n 180 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de

Lees meer »