Tweede terrein FC Dadizele Sport nog altijd zonder verlichting

Dat het tweede terrein van voetbalclub FC Dadizele Sport nog altijd niet beschikt over verlichting kwam op de gemeenteraad nogmaals ter sprake. Ondertussen blijft het lokale bestuur op zoek naar een nieuwe locatie voor de club, want de huidige accommodatie in de Oliekotstraat is zonevreemd.

“Op het tweede voetbalveld in Dadizele is er nog altijd geen verlichting”, zegt fractieleider Ward Gillis (PRO). “Hierdoor kan er op herfst- en winteravonden op dit veld niet getraind of gespeeld worden. Deze problematiek werd de laatste jaren al meermaals tevergeefs aangekaart op de gemeenteraad. Ook de gesprekken tussen FC Dadizele Sport en het gemeentebestuur leverden niets op.”

VK Dadizele vertrok destijds met het eerste elftal naar Schiervelde in Roeselare, maar daar kwam eind vorig seizoen een einde aan. De club van voorzitter Bart Allossery vroeg bij Voetbal Vlaanderen een nieuw stamnummer aan en FC Dadizele Sport was een feit.

Gillis vroeg of de gemeente al opdracht gaf aan de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) om een studie op te maken rond mogelijke zoekzones voor een nieuwe sportaccommodatie in Dadizele en of het gemeentebestuur al stappen ondernomen heeft om de voetbalinfrastructuur in de Oliekotstraat mogelijk definitief te kunnen laten vergunnen. “Ja, maar we kregen een negatief advies van zowel de provincie als Vlaanderen”, aldus schepen van Sport Jürgen Deceuninck (STERK). “Zorg dat de ouders en de jeugd content zijn en ze kunnen trainen op het tweede terrein”, aldus Ward Gillis. “Ik snap niet waarom men zo vijandig is tegenover FC Dadizele Sport.”

Niet vijandig

“Ik ben niet vijandig”, reageert schepen Deceuninck. “Alles in onze schoenen schuiven is gemakkelijk en kort door de bocht. Om maar één voorbeeld te geven: sedert 2019 heeft de club nog geen enkel sportsubsidiedossier ingediend.” “Het is daar geen recreatief gebied, verlichting mag er niet”, laat burgemeester Ward Vergote (Visie) horen.

“Vorig seizoen was het probleem minder nijpend, want dan speelde de eerste ploeg in Roeselare en kon de jeugd trainen op het eerste terrein”, aldus fractieleider Veerle Demeulenaere (NVAPlus). (EDB)

The post Tweede terrein FC Dadizele Sport nog altijd zonder verlichting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »