Open+ in bibliotheek heeft meer dan 1.000 gebruikers: “Oostkamp leest, dat is zeker”

Woensdag 8 november werd Jurgen Bouttelegier als de duizendste gebruikers van het Open+-systeem in het bibliotheekinfopunt van Oostkamp gehuldigd. Hij kreeg een boek overhandigd, samen met een aankoopbon om nog voor 50 euro aan boeken te kopen.

In mei 2023 stapte de bibliotheek van Oostkamp in op het systeem van Open+. Zo biedt de gemeente een nog ruimere dienstverlening aan. Naast de nieuwe bemande openingsuren zijn er voor de vaste gebruikers extra openingsuren zonder personeel.

Dankzij Open+ is het bibliotheekinfopunt elke dag open van 7 tot 22 uur, ook op zon- en feestdagen. Leden komen dus naar de bib wanneer het voor hen past. Het systeem van Open+ slaat aan, want het aantal geregistreerde gebruikers heeft de kaap van 1.000 al overschreden. Recent werd de duizendste gebruiker van Open+ geregistreerd: Jurgen Bouttelegier, een bewoner van Spermalie Klavervier in Oostkamp die regelmatig naar de bib komt. Wekelijks maken gemiddeld 180 personen gebruik van Open+. Populaire momenten zijn zaterdagnamiddag en zondag, met telkens gemiddeld dertig bezoekers.

Werking Open+

Om Open+ te gebruiken, moet je lid van de bibliotheek en 16 jaar of ouder zijn. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Kandidaten melden zich eenvoudigweg aan de balie in het bibliotheekinfopunt. Je ondertekent het formulier van Open+ en wordt dan geregistreerd met je identiteitskaart (eID). Je krijgt ook een pincode.

De bib heeft vandaag 3.240 actieve leners. Dat betekent dat bijna 1 op 3 zich inmiddels geregistreerd heeft als gebruiker van Open+. Het totaal aantal bibliotheekgebruikers, inclusief de afdelingen in Hertsberge, Moerbrugge, Ruddervoorde en Waardamme, bedraagt 5.905 personen. “Het aanpassen van onze dienstverlening aan de hedendaagse behoeften werpt zijn vruchten af. Vijf maanden na de start van het nieuwe systeem Open+ in de hoofdbibliotheek van Oostkamp zijn we als bestuur meer dan tevreden over het aantal gebruikers. Inwoners vinden de weg naar de bibliotheek, zowel tijdens de bemande als de onbemande openingsuren. 8020 leest, zoveel is zeker”, besluit burgemeester Jan de Keyser. (GST)

The post Open+ in bibliotheek heeft meer dan 1.000 gebruikers: “Oostkamp leest, dat is zeker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »