Beschadigde trein na botsing met vrachtwagen weggesleept

De trein die dinsdag aan een overweg in Ardooie tegen een vrachtwagen was gebotst, is weggesleept van de plaats van het ongeval. Dat heeft spoorwegmaatschappij NMBS gemeld. Spoornetbeheerder Infrabel kan nu beginnen met het herstellen van de spoorlijn 73 tussen De Panne en Gent.

De beschadigde trein werd zoals aangekondigd in twee delen weggesleept. Eerst werd het achterste en minst beschadigde deel weggehaald, nadien was het de beurt aan de meer gehavende voorkant. Eerder waren al de resten van de vrachtwagen opgeruimd.

Infrabel schatte eerder in dat er over een afstand van zowat 350 meter aan de sporen moet worden gewerkt. Zo moeten de dwarsliggers vervangen worden en dient de seininrichting hersteld. Er is ook schade aan de bovenleidingspalen, de slagboom en de belichting van de overweg. De herstelling zal meerdere dagen duren.

The post Beschadigde trein na botsing met vrachtwagen weggesleept is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »