LIVESTREAM. Volg hier het debat in het Vlaams Parlement over het stikstofakkoord

Maandagnacht raakte de Vlaamse regering het eens over een nieuw stikstofakkoord. In het Vlaams Parlement staat woensdag een actualiteitsdebat over het akkoord op het programma. Het debat valt vanaf 14 uur integraal te volgen via de livestream.

Meer krantenkoppen in België

“Tot 15 jaar na doortocht storm vallen er nog duizenden slachtoffers”: nieuwe studie legt ware impact van tropische cyclonen bloot

Tropische cyclonen in de VS waren verantwoordelijk voor zo’n 3 tot 5 % van de sterfgevallen aan de Atlantische kust tussen 1930 en 2015. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature. Zelfs tot 15 jaar na zijn doortocht kan een tropische storm of orkaan voor een toename in het aantal overlijdens zorgen. In totaal veroorzaakt

Lees meer »

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »

Griepseizoen in aantocht: experts roepen ouderen en andere risicogroepen op om zich te laten vaccineren

Experts roepen risicogroepen op om zich te laten vaccineren tegen het griepvirus. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten. Dat aantal ligt ver onder het doel van 75 procent dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorop stelt. Een griepvaccinatie is nochtans cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar wil de Vlaming echt show en spektakel?”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

“Jongste slachtoffer is 9 jaar”: meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

“God heeft mogelijk Filip en Mathilde zelfs samengebracht”: zo streng religieus zijn onze koning en koningin

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) lopen er niet mee te koop, maar het bezoek van paus Franciscus (87) maakte het opnieuw heel duidelijk: onze vorsten zijn diepgelovig. Ze zijn trouwe kerkbezoekers, gaan elk jaar op bedevaart en gaven hun vier kinderen een religieuze naam. Onze royalty-expert legt uit welke rol hun geloof speelt in Laken en verklaart waarom

Lees meer »