“Kotsende” p?teketeke gekroond tot vogel van de eeuw in Nieuw-Zeeland dankzij talkshowhost John Oliver

De jaarlijkse vogelverkiezing in Nieuw-Zeeland kent een opvallende winnaar: de p?teketeke, een soort fuut. De aparte vogel is zelfs gekroond tot "vogel van de eeuw". Nog verrassender is dat de Amerikaanse talkshowhost John Oliver een heuse reclamecampagne startte voor het dier, waardoor er meer dan 350.000 keer werd gestemd door mensen uit meer dan 150 landen.

Meer krantenkoppen in België

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »

Speelplein Rosmolenstraat in Oekene in het nieuw

Aan de Rosmolenstraat in Oekene is woensdagmiddag het vernieuwde speelplein heropend, mar daarvoor was wel wat creativiteit nodig. Het speelplein aan de Rosmolenstraat zit in het nieuw.
The post Speelplein Rosmolenstraat in Oekene in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strenge scores van Viktor in ‘Komen eten’ zorgen voor nare nasmaak bij de Verhulstjes: “Dit doe je toch niet bij familie”

Dat Viktor Verhulst zijn rol als jurylid in ‘Komen eten’ serieus nam, was duidelijk. In tegenstelling tot Marie, Gert en Ellen, was hij spaarzaam met tienen. Zo gaf hij Ellen slechts een zes voor sfeer en gezelligheid, en ook Marie’s kookkunsten kwamen net aan een voldoende. En die ‘slechte’ punten blijven ten huize Verhulst ook nu nog nazinderen. “Dat doe

Lees meer »

Nieuw koningspaar bij De Molenpikkers

De leden van vogelpikclub De Molenpikkers streden om de titel van koning en koningin. Bij de heren was Jordy Barbier de beste, bij de dames sleepte Sofie Trooster de titel van koningin in de wacht. Ook de kampioenen van het voorbije seizoen werden gehuldigd. Die eer was weggelegd voor opnieuw Jordy Barbier en Anja Callens.
The post Nieuw koningspaar

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

“Dit was met voorbedachten rade”: vrouw van slachtoffer parenclubmoord spreekt voor het eerst nu derde verdachte is aangehouden

In Nederland is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de Maaseikse parenclubmoord. De 40-jarige ex-vriend van uitbaatster Siri C. (33) is mee in verdenking gesteld van moord op de 57-jarige Bert Heijmans, al ontkent ook hij elke betrokkenheid in de zaak. “Ik heb altijd al gedacht dat hier meer mensen mee te maken hadden”, getuigt de vrouw van

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »