Frankrijk vaardigt internationaal aanhoudingsbevel uit tegen Assad

Het Franse gerecht heeft een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de Syrische president Bashar al-Assad, melden betrokkenen bij de zaak. Bronnen bij justitie en klagers in de zaak zeggen dat hij gezocht wordt voor zijn rol bij chemische aanvallen in 2013.

Meer krantenkoppen in België

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »