Belg ging nooit eerder zo vaak op reis tussen april en juni: dit zijn de populairste bestemmingen

Vanaf april tot en met juni hebben Belgen dit jaar 5,77 miljoen reizen gemaakt. Nooit eerder gingen we in die periode zo massaal op reis. Het liefst blijven we binnen Europa, en één buurland kreeg veruit het grootste aantal Belgen over de vloer.

Meer krantenkoppen in België

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »