Man wordt met date naar Brugs sportcentrum gelokt, maar daar wacht hem zware afranseling: “Voor hetzelfde geld stonden we voor assisen”

Hij hoopte op een date met een meisje uit Ichtegem, maar wat het slachtoffer wachtte in het Brugse sportcentrum Koude Keuken was een brutale afranseling. Ruim drie jaar later riskeren de daders tot twee jaar effectieve celstraf. “Dat zijn ex achter de feiten zat was heel pijnlijk om te horen”.

Op 3 juli 2020 werd het slachtoffer via Facebook gecontacteerd door L.M. (22). De jonge vrouw uit Ichtegem stuurde aan op een date en de twee spraken af in het sportcomplex Koude Keuken in Sint-Andries. Maar op het moment dat hij samen met het meisje op een bankje ging zitten, doken uit de struiken plots drie mannen op die zijn gezicht bewerkten met vuistslagen.

Het slachtoffer verloor even het bewustzijn, maar toen hij bijkwam kon hij naar zijn auto vluchten. Maar Bruggeling G.V. (29) sleurde hem terug uit de wagen en begon hem tegen het hoofd te schoppen. Het slachtoffer vluchtte vervolgens te voet weg en vond verderop hulp. “Mijn cliënt kwam weg met een neusbreuk en een hersenschudding”, pleitte meester Annelien Welvaert. “Maar voor hetzelfde geld stonden we nu voor assisen.”

Ex-vrouw

Onderzoek wees uit dat de daders opgejut werden door de ex-vrouw van het slachtoffer. Daags voor de feiten was het voormalige koppel voor de familierechtbank verschenen, waarna de vrouw aan enkele kennissen verteld had dat haar ex een flink pak rammel verdiende. “Dat zijn ex achter de feiten zat was voor mijn cliënt heel pijnlijk om te horen”, aldus meester Welvaert.

Het parket ziet G.V., die in het verleden al zes keer veroordeeld werd voor slagen, als aanstoker. Hij deelde ook de zwaarste slagen uit. “Hij was onder invloed van drugs en heeft zijn kop zot laten maken”, aldus advocaat Mathieu Langerock, die de rechtbank vroeg om rekening te houden met een eerder opgelegde celstraf van twee jaar voor feiten uit dezelfde periode.

Oostkampenaar D.D. (29) en Bruggeling R.V. (40) riskeren elk tien maanden cel voor hun aandeel in de afranseling. De jonge vrouw die het slachtoffer in de val lokte kijkt aan tegen tien maanden cel, eventueel met uitstel. “Ze kampte met een zware drugsverslaving en kan zich niets meer herinneren van de feiten”, aldus haar advocate. De Brugse rechtbank doet uitspraak 12 december. (AFr)

The post Man wordt met date naar Brugs sportcentrum gelokt, maar daar wacht hem zware afranseling: “Voor hetzelfde geld stonden we voor assisen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »