Vijftiger stalkt buurvrouw die zijn avances afwees na jarenlange vriendschap: tien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 56-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor stalking van zijn buurvrouw. H.V. kreeg onder meer een contactverbod opgelegd.

Op 24 maart stapte het slachtoffer naar de politie. Ze verklaarde dat haar buurman haar stalkte nadat ze een week eerder zijn liefdesverklaring had afgewezen. De twee waren op dat moment al negen jaar vrienden. H.V. bestookte de vrouw met mails en Facebook-berichten. Hij maakte haar zwart bij een potentiële werkgever en liet elke avond de hond uit via dezelfde route als zijn buurvrouw.

De politie gaf H.V. een verwittiging maar die sloeg de man in de wind. Diezelfde avond wandelde hij opnieuw langs hetzelfde traject als zijn buurvrouw en toen zij de politie wou bellen gaf hij haar met de vlakke hand drie klappen in het gezicht. “Uit frustratie”, pleitte meester Daphné Dumery. “Dat mocht niet gebeuren. Hij moet leren omgaan met een neen.”

Ook de beklaagde gaf zijn fout toe. “Maar ze moet geen schrik hebben van mij. Ze weet dat het in een opwelling gebeurde”, verweerde hij zich. Maar het slachtoffer stelde nog altijd bang te zijn van H.V., die haar op een avond in augustus nog maar eens had achtervolgd bij het uitlaten van de hond. Hij zou toen haar bovenbuur een blauw oog hebben geslagen.

De rechtbank legde H.V. nu een resem voorwaarden op, waaronder een contactverbod. Als hij die niet naleeft wachten hem tien maanden cel. Aan het slachtoffer moet hij 750 euro morele schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Vijftiger stalkt buurvrouw die zijn avances afwees na jarenlange vriendschap: tien maanden voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »