Moeilijke avondspits in Torhout door overstroomde R34

De avondspits in en naar Torhout liep dinsdagavond volledig in het honderd. Oorzaak was de wateroverlast waardoor de R34, de belangrijkste toegangsweg naar de stad komende vanaf de E403, overstroomde. Dat leidde tot lange files, terwijl de oprit afgesloten werd.

De aanhoudende regen van de voorbije dagen en dinsdag veroorzaakten nu ook in Torhout problemen. Dinsdag viel er 30 liter per vierkante meter en de brandweer kreeg een tiental oproepen te verwerken. Verschillende straten werd afgesloten. De grootste problemen ontstonden vlak voor de avondspits op de R34. Dat is de verbindingsweg tussen de stad en de E403. Op het laagste punt konden de grachten aan weerszijden van de R34 het vele water niet meer slikken.

Daardoor overstroomde de weg op dat punt en stond enkele tientallen meters onder water. Het verkeer draaide daarom komende van de snelweg volledig in de soep. Het was aanschuiven van op de snelweg tot in de stad. Omdat de auto’s op de overstroomde plaats in het midden van de weg reden waar het water het minst hoog stond werd besloten om de R34 in de richting van de E403 af te sluiten. Daardoor moest nog meer verkeer omrijden. Ook de ventwegen naast de R34 stonden volledig onder water en werden afgesloten. (JH)

The post Moeilijke avondspits in Torhout door overstroomde R34 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »