Ardooienaar krijgt acht maanden cel voor inbraken in leegstaande woningen, kompaan vrijuit

Een 49-jarige Ardooienaar heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor twee inbraken en een poging daartoe. Een Wielsbekenaar die mee terechtstond werd vrijgesproken.

In de zomer van 2020 werd de regio Tielt en Kortrijk geteisterd door nachtelijke inbraken in leegstaande of verzegelde woningen. De daders viseerden vooral woningen waarvan de bewoners recent naar een woon-zorgcentrum waren verhuisd. Daarbij werden onder meer een marmeren beeld, een balpen, oorringen en een nummerplaat van een aanhangwagen buitgemaakt.

Ardooienaar Bart V. (49) werd door zijn ex aan de galg gepraat. Volgens de vrouw liet hij zijn minderjarige zoon op de uitkijk staan. De jongen wees op zijn beurt Wielsbekenaar K.S. (39) aan als de kompaan van zijn vader. Bart V. zou de buit deels hebben ondergebracht bij zijn ex en haar vader.

V. en S. werden vervolgd voor zes inbraken en twee gewone diefstallen, vooral in Ardooie maar ook in Tielt, Kortrijk, Meulebeke, Dentergem en Roeselare. Volgens de procureur waren de twee niet aan hun proefstuk toe.

Bart V. waste de handen in onschuld. “De bewijslast is extreem mager”, pleitte advocaat Louis Degroote. “Hij heeft inderdaad een zwaar strafverleden maar dat is op zich geen bewijs.” De rechtbank achtte dinsdag uiteindelijk slechts drie feiten bewezen. K.S. kwam niet opdagen voor zijn proces, maar werd over de hele lijn vrijgesproken. (AFr)

The post Ardooienaar krijgt acht maanden cel voor inbraken in leegstaande woningen, kompaan vrijuit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dit vindt Steven De Lelie zelf over acteurswitch voor zijn personage Bert in ‘Familie’: “Op zich jammer”

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). ‘Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld’, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »