Oud-gemeenteraadslid Walter Van Hecke (92) uit Vlamertinge overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Walter Van Hecke (92) uit Vlamertinge, bij Ieper, gestorven. Voor de CVP was hij maar liefst dertig gemeenteraadslid. Eerst zes jaar in het toen nog zelfstandige Vlamertinge en na de gemeentefusies in Ieper. Aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 nam hij niet meer deel.

Veel mensen zullen Walter Van Hecke herinneren als een goedlachse man. In 1970 stond hij voor de eerste keer op de lijst van de CVP. Dat gebeurde op vraag van Georges Platteau. Walter was toen 39 jaar en vrijgezel. Hij stond vierde op de lijst en werd meteen verkozen.

Walter was geen politicus van de harde lijn. Hij deed aan politiek voor zijn plezier. Walter werkte samen met vier burgemeesters: Albert Dehem, André Verstraete, Paul Breyne en Luc Dehaene.

Landbouw

Als landbouwer nam Walter Van Hecke het logischerwijze ook op voor zijn collega-landbouwers. Een groep die door de jaren heen steeds maar kleiner werd. Als gemeenteraadslid had hij een heel sterke aanwezigheidspolitiek. Tijdens het weekend was Walter heel vaak weg naar bijvoorbeeld officiële openingen, allerlei huldigingen, recepties of feestjes.

De populaire Walter Van Hecke had nooit de ambitie om schepen te worden. Ondanks 800 tot 900 voorkeurstemmen. Walter Van Hecke kreeg begin 1998 tijdens de gemeenteraad het ereteken eerste klas opgespeld. Die eer viel mensen te beurt die meer dan 25 jaar trouw zetelen in de raad. Een jaar eerder kreeg hij ook al de medaille van Ridder in de Kroonorde.

Het afscheid vindt plaats op zaterdag 18 november om 10.30 uur in de Sint-Vedastuskerk in Vlamertinge.

The post Oud-gemeenteraadslid Walter Van Hecke (92) uit Vlamertinge overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »