Eetcafé JAZZ organiseert dansnamiddag Groovin’ at JAZZ elke derde zondag van de maand

Elke derde zondag van de maand vanaf 16 uur schuiven Lex Vlooswijk (55) en Tijl Depoortere (52) stoelen en tafels aan de kant voor hun gratis dansevenement Groovin’ at JAZZ in de Jan Persijnstraat 12. “We sluiten op een toffe manier het weekend af met jazz, latin en soul. Muziek van de vorige eeuw.”

Drie jaar geleden openden Lex en Tijl de deuren van eetcafé JAZZ. “We zijn tijdens de lockdown gestart en dat was eigenlijk een pluspunt omdat we zo klant per klant onze zaak opbouwden. We werden langzaamaan ontdekt en tot op vandaag verrassen we nog steeds mensen met JAZZ. Veel Kortrijkzanen zijn de Jan Persijnstraat – eens een toffe, bruisende winkelstraat – vergeten. Het is bizar hoe iets op dertig jaar kan veranderen”, vertelt Lex.

“We denken vooral retroliefhebbers aan te trekken en mensen die zich te oud voelen voor een discotheek”

Het koppel laat met JAZZ de Jan Persijnstraat opnieuw leven. Twee keer per maand, op de tweede zondagmiddag en derde donderdagavond, organiseren ze liveoptredens. Daarnaast zijn er weinig horecazaken die grote groepen tot wel 20 personen kunnen ontvangen. Op zondag 19 november wordt het programma aangevuld met dansnamiddagen. “Centraal beneden, onder de luster, maken stoelen en tafels plaats voor dansruimte onder de naam ‘Groovin’ at JAZZ’. Het idee kwam van Dirk ‘dj Bill’ Vanpoucke’ die onze zaak binnenstapte tijdens de Sinksenfeesten. Het concept bestaat al in Café St Georges in Roeselare. Daar draait het goed en hij stelde voor om het hier ook eens te proberen. We denken vooral retroliefhebbers aan te trekken en mensen die zich te oud voelen voor een discotheek”, vertelt Lex.

“We hebben de ruimte ervoor, dus we organiseren graag beleving”

Groovin’ at JAZZ gaat elke derde zondag van de maand door van 16 tot 23 uur in JAZZ met 100% jazz, latin en soul vinyl records, gedraaid door dj Bongo, dj Bill en gasten. “We hebben de ruimte ervoor, dus we organiseren graag beleving. We zijn geen hippe dertigers die snel geld willen verdienen, we creëren een plek waar we zelf willen vertoeven”, zegt Lex.

Eetcafé JAZZ is op maandag open van 10 tot 14 uur, op woensdag van 15 tot 23 uur, donderdag van 11 tot 23 uur en vrijdag van 11 tot 1 uur ’s nachts. Zaterdag is het eetcafé open van 15 tot 1 uur en zondag van 11 tot 23 uur. JAZZ is dinsdag gesloten.

The post Eetcafé JAZZ organiseert dansnamiddag Groovin’ at JAZZ elke derde zondag van de maand is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »