Geen bezoek, wel een telefoontje: prins Harry is verjaardag van koning Charles niet vergeten

Koning Charles viert zijn 75ste verjaardag maar zoon Harry, die komt niet af om een stukje taart te eten. Charles zou wel een telefoontje mogen verwachten van zijn jongste zoon.

Meer krantenkoppen in België

Meghan Markle onder vuur: “Ze spelt iedereen de les over klimaat, maar gebruikt privéjets zoals taxi’s”

Meghan Markle (42), de vrouw van prins Harry (39), ligt opnieuw onder vuur. Deze keer komt de kritiek van de Britse auteur en royaltywatcher Julie Burchill. Burchill verwijt de hertogin van Sussex dat ze privéjets gebruikt “alsof het gewone taxi’s zijn”, terwijl ze zich publiekelijk uitspreekt over klimaatverandering. “Dat is pure hypocrisie”, stelt Burchill.

Lees meer »

Van ‘twisties’ naar kwispels: hoe een golden retriever met 35.000 Instagram-volgers Biles en co mentaal voorbereidde op de Spelen

Negen olympische medailles, dertig WK-medailles en vijf bewegingen die naar haar vernoemd zijn. De statistieken van de Amerikaanse turnster Simone Biles (27) zijn duizelingwekkend. Letterlijk. Door de ‘twisties’ op de Spelen in Tokio moest ze noodgedwongen op de rem staan. Na twee jaar herbronnen staat ze nu sterker dan ooit in Parijs. Dankzij therapie, training en… een hond.

Lees meer »

Na Bart Somers stopt ook Gwendolyn Rutten vroegtijdig als Vlaams minister: “Dat jobhoppen tussen politieke mandaten moet stoppen”

Vlaams minister en viceminister-president Gwendolyn Rutten (Open VLD) geeft er net als haar voorganger Bart Somers al vroegtijdig de brui aan. Ze keert terug als burgemeester van Aarschot om zich volledig te focussen op de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Met nog 2,5 maanden te gaan (tot de lokale verkiezingen van 13 oktober), ligt er in Aarschot nog heel

Lees meer »

Londen is attractie rijker: dolfijn gespot in de Theems

Er is een dolfijn gespot in de Theems vlak bij Bermondsey, in het zuidoosten van Londen. En ook bij Putney, in het zuidwesten, zwom er eentje rond. Of het om hetzelfde dier ging, is nog niet duidelijk, maar het is alleszins uitzonderlijk. Als het dier niet snel terug naar volle zee zwemt, vrezen experts wel voor het ergste.

Lees meer »

Leraressen voorkomen dankzij snelle acties nog erger bloedbad: “Leanne heeft er alles aan gedaan om die kinderen te beschermen”

Dankzij de dappere interventie van twee leraressen is een erger bloedbad in Southport voorkomen. Leanne Lucas (35) wees verschillende kinderen de weg naar de nooduitgang, haar collega Heidi Barlow (35) sloot enkele jongeren op in het toilet. Hierdoor slaagde de zeventienjarige dader er niet in om ook hen aan te vallen. De tol van de steekpartij tijdens de dansles blijft

Lees meer »