Hamas is controle over Gaza kwijt volgens Israël: “De terroristen slaan op de vlucht, burgers plunderen Hamas-bases”

Hamas is de controle over Gaza kwijt, of dat beweert toch de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Volgens hem zijn militanten van de extremistische Palestijnse organisatie op de vlucht naar het zuiden van de Gazastrook.

Meer krantenkoppen in België

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende

Koningin Mathilde heeft dinsdag het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) bezocht in Oostende. Daar kreeg de koningin onder meer uitleg over de negatieve effecten van klimaatverandering op zeewater. Mathilde kon ook meevaren met het onderzoeksschip Simon Stevin.
The post Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

Den Averechtsen wordt gesmaakt

De Heeren Deweer, de vier vrienden die de voorbije jaren de Dadiparkpop-up organiseerden, haalden het recept van het voormalige Dadizeelse biertje Den Averechtsen van onder het stof. Het biertje werd tijdens de openingsceremonie van de jaar- en avondmarkt voor het eerst geschonken. Bezoekers aan het evenement konden later die dag het biertje proeven aan de
The post Den Averechtsen

Lees meer »