Vernieuwd bestuur Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld

Op een ontbijtbuffet in Feestzaal ‘Gulden Sporen’ van hotel Damier werd op zaterdag 11 november het vernieuwde bestuur van Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld. Een klein jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt alles in stelling gebracht om de Guldensporenstad op zijn grondvesten te doen daveren. Het jaarlijkse ontbijtbuffet is een besloten bijeenkomst die enkel toegankelijk is voor de leden van de Kortrijkse rechts-nationale partij.

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) hield een korte toespraak over de politieke actualiteit en sloot af met een voorstelling van het nieuwe bestuur: “Rest mij nog ons vernieuwd bestuur aan u voor te stellen. Eerst en vooral onze voorzitter Janick Samyn, die naast zijn drukke professionele bezigheden ook onze rots in de branding is niet alleen in Kortrijk, maar in de ganse regio Kortrijk-Roeselare-Tielt als regiovoorzitter. Onze ondervoorzitter Mark Vandenberghe, die als ouderdomsdeken ervaring in onze ploeg brengt en de senioren vertegenwoordigt als voorzitter van het Seniorenforum. Onze secretaris Carmen Ryheul, die niet alleen gemeente- en politieraadslid is, maar ook Vlaams Parlementslid. Zij maakt het schepen Velo niet alleen moeilijk, recent maakte zij ook bekend dat zij op de zesde plaats staat voor het Vlaams Parlement en onze stad ook op Vlaams niveau zal blijven verdedigen.”

Sterke aanwinst

“Marniek De Bruyne, heeft misschien wel de belangrijkste functie. Hij beheert als penningmeester onze centen. Hij is een sterke aanwinst, want hij brengt onderhandelings- en bestuurservaring binnen in onze partij. Hij onderhandelde onder meer het bestuursakkoord van deze stad in 2012. Vervolgens, Tijs Callebert, hij is onze vertegenwoordiger in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) waar hij pleit voor ‘Eerst Onze Mensen’; hij is ook onze ledencoördinator en als vrijwillig brandweerman is hij onze adviseur inzake onze hulpdiensten. Ik vraag ook onze gemeenteraadsleden Liesbeth Vercaemst en Marc Cottenier naar voor. Liesbeth bijt zich vast in heel wat sociale dossiers en Marc, vanuit zijn ervaring als bouwkundig ingenieur, in de bouwdossiers van de stad.”

“Nieuwkomer Remko Quidousse, is sinds kort een Bissegemnaar en vertegenwoordigt met zijn 24 jaar de jongeren in onze partij. Ook in Kortrijk is de jeugd de toekomst! En tot slot vraag ik ook nog graag bestuurslid Pascal Bekaert naar voor. Een man die de partij door dik en dun steunt, waar we kunnen op rekenen. Bestuurslid Tom Scheers laat zich vandaag verontschuldigen. Met dit volledig vernieuwde bestuur trekken wij vol vertrouwen naar de verkiezingen. ”

The post Vernieuwd bestuur Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »