Vier twintigers veroordeeld tot werkstraffen voor rellen op het strand van Blankenberge, vijfde beklaagde geïnterneerd

De Brugse correctionele rechtbank heeft voor vier twintigers tot 150 uur werkstraf uitgesproken voor de rellen op het strand van Blankenberge in augustus 2020. De vijfde beklaagde werd geïnterneerd.

Meer krantenkoppen in België

De kleinzoon van John F. Kennedy – en de meest begeerde vrijgezel – trekt aandacht met nieuwe carrièreswitch

Een zoveelste telg van de Kennedy-dynastie duikt op. De 31-jarige Jack Schlossberg, de enige kleinzoon van oud-president John F. Kennedy, trekt de aandacht met zijn nieuwe bijverdienste als politiek verslaggever bij ‘Vogue’. Van TikTok-sensatie naar hartenbreker tot zelf toekomstig presidentskandidaat: het zoontje van is allesbehalve een saai figuur.

Lees meer »

Duurste attractie ooit in Bellewaerde Ieper alweer tijdlang dicht

De nieuwe waterattractie Amazonia in het Ieperse pretpark Bellewaerde gaat opnieuw een tijdlang dicht. De attractie, de duurste ooit in het pretpark, ging open in april. Maar al snel bleken er technische problemen, waardoor ze een maand stil lag. Een tijdlang ging het vrij goed, maar nu zijn er dus opnieuw mankementen opgedoken.

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »

Geen olympisch diploma voor roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe

De Brugse roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe zijn vrijdagvoormiddag op de derde plaats geëindigd in de B-finale van de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. Met een negende plaats in totaal grijpen ze zo nipt naast een olympisch diploma.
The post Geen olympisch diploma voor roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe

Lees meer »

LIVE F1. Max Verstappen staat voor heuse inhaalrace in Spa: wint de wereldkampioen voor de vierde keer op een rij de GP van België?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start straks, om 15u, vanop de elfde plek. De

Lees meer »

Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik

Bij Klief in Mariakerke (Oostende) werd een nieuw toestel in gebruik genomen voor radiografie van de borst. “Daardoor kunnen we nog gedetailleerdere borstonderzoeken uitvoeren”, luidt het.
The post Klief neemt nieuw toestel voor mammografie in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken”

Eerste schepen Bert Schelfhout is een van de acht kandidaten om voorzitter te worden van de nationale Open VLD. Hij hekelt vooral het teveel aan regels in ons land maar is realistisch over zijn slaagkansen.
The post Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bulgaarse prinses Kalina reageert voor het eerst op opmerkelijke transformatie: “Haar aderen lijken wel stroomkabels”

“Wat is er met haar gebeurd?” Royaltyfans raken niet uitgepraat over de metamorfose van prinses Kalina (52), dochter van de laatste koning van Bulgarije. Over de curieuze vorm van haar neus waren er al veel vragen, maar nu hebben ook haar wel heel gespierde armen en uitgesproken aderen de aandacht getrokken. “Het resultaat van een rigoureuze levensstijl”, reageert Kalina zelf

Lees meer »

OPINIE Hoe kon ik zo dom zijn?

Mij overkomt het niet. Als er niets te rapen valt, breken ze niet in. Fout, dat doen ze wel. Die keer incasseerde ik met rode wangen de laconieke opmerking van de opgeroepen agent die vaststelde dat mijn achterdeur nochtans prima beveiligd is: “Als u dat veiligheidsslot nu nog sluit ’s nachts, mevrouw, dan komt dat pas écht tot zijn recht.”

Lees meer »