Poperinge is pleegzorgstad

In de gotische zaal van het stadhuis ontving schepen Loes Vandromme (CD&V) officieel het label ‘pleegzorgstad’ uit handen van provinciaal coördinator Melanie Louagie. “Poperinge wil een warme en kindvriendelijke stad zijn, die kansen en ondersteuning biedt voor kinderen”, aldus schepen Vandromme.

“Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Momenteel wachten in onze provincie meer dan 250 van hen op een plekje in een gezin. Poperinge engageert zich net als verschillende andere steden en gemeenten om de organisatie te ondersteunen”, aldus de coördinator.

“Onze stad is al jaren een partner van Pleegzorg, maar pas nu vroegen we officieel het label aan. Poperinge wil een warme en kindvriendelijke stad zijn, die kansen en ondersteuning biedt voor kinderen. Door de samenwerking met Pleegzorg wil de stad het maatschappelijk draagvlak vergroten, zodat alle kinderen kunnen opgroeien in een gepaste thuisomgeving.”

“Onze stad stelt ook neutrale plaatsen ter beschikking, waar de biologische ouders hun kinderen kunnen bezoeken in een veilige omgeving. Dat gebeurt in het stadhuis, of in een van de ontmoetingscentra”, stelde schepen Vandromme.

Wachtlijst

In West-Vlaanderen zijn momenteel meer dan 1.400 pleeggezinnen. Samen vangen zij meer dan 1.700 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking op. In Poperinge staan 30 pleeggezinnen in voor de zorg van 37 pleegkinderen en 6 volwassenen met een beperking of psychiatrische problemen.

Het gezin van Hilde Carton, coördinator van de IBO Hopsakee, fungeert als pleeggezin. “Ilan maakt als pleegkind al acht jaar deel uit van ons gezin, naast onze twee eigen zonen. Hij verblijft constant bij ons, het hele jaar door. Wij hebben er alleen maar positieve ervaringen mee”, aldus Hilde. Er is momenteel dringend nood aan extra pleeggezinnen. In onze provincie staan meer dan 250 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Poperinge lanceert een oproep voor gezinnen om zich te engageren.

(AHP)

Wie interesse heeft, kan een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie via www.pleegzorg.be.

The post Poperinge is pleegzorgstad is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »