‘De eerste kerstmarkt van het jaar’ weer in de buxushoeve: “De zoektocht is vernieuwd”

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november kan je voor de vijfde keer in Plantenshop Buxushoeve in de Abelestraat in Vlamertinge terecht voor de eerste kerstmarkt van het jaar. Naast de 35 diverse standen kan je er terecht voor de kerstboomwandeling en de vernieuwde zoektocht.

Kerstmarkt Buxushoeve vindt plaats in de Abelestraat 2, op het terrein van de gelijknamige Plantenshop. Vrijdag 17 november begint het om 17 uur, op zaterdag om 15 uur en op zondag 19 november gaan de deuren om 14 uur open.

“We proberen dat nog steeds zo te houden om de vroegste kerstmarkt van het jaar te zijn. We komen daar ook zo mee naar buiten. Al zijn er stilaan kapers op de kust”, vertelt mede-organisator Tommy Aeck (37) uit Ieper. “Samen met Koenraad Vandamme van De Buxushoeve, mijn vrouw Angelique Decroix stond hij mee aan de wieg van deze kerstmarkt. Intussen vervoegde ook Timothy Pareyn de organisatie.”

Parking

Vorig jaar barstte de kerstmarkt uit zijn voegen. “Het weer is een bepalende factor en dat zat vorig jaar mee. Over de driedaagse kwamen 7.500 à 8.000 bezoekers. Ergens hoop je dat wel, maar dat overtrof onze verwachtingen. We keken dit jaar dat er nog beter en veiliger geparkeerd kan worden. Zo kan er in de Bellestraat in visgraat geparkeerd worden en voorzien we vier golfkarretjes om af en aan te rijden.”

Het is de vijfde editie. “We zorgden voor deze speciale editie voor vernieuwde animatie. Op vrijdag komt De Toâpe Geraapte, zaterdag Knappe Koppen, Kartje Kilo en DJ WLS en zondag Airkesmachine. Bovendien is er ook kinderanimatie voorzien. Er zijn weer een 35-tal ambachtelijke kraampjes. Er zijn 13 nieuwe standhouders.”

Mooie variatie

“We waken er steeds over dat er een mooie variatie is van chocolade, kazen, noten, houtdraaier, juwelen, kerstdecoratie, haakwerk, enzovoort. Je maakt kans om een mooi prijzenpakket of een kerstboom te winnen. De kerstmarkt wordt opnieuw gecombineerd met de traditionele kerstboomwandeling. Er is ook een vernieuwde zoektocht voorzien.”

Kerstmarkt De Buxushoeve op 17, 18 en 19 november in de Abelestraat 2, Vlamertinge. Meer info: via Facebook ‘Kerstmarkt Buxushoeve’.

The post ‘De eerste kerstmarkt van het jaar’ weer in de buxushoeve: “De zoektocht is vernieuwd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »