Jonas Rickaert toch weer in Gentse Zesdaagse

Vijfmaal stond Jonas Rickaert aan de start van de Gentse Zesdaagse. Bij elke deelname begon hij vanaf dag vier te denken: ‘Dit was de laatste keer.’ Toch staat hij op dinsdag 14 november opnieuw aan de start in ’t Kuipke. Gekoppeld aan voormalig Olympisch omniumkampioen Lasse Norman Hansen.

Debuteren in de Lottozesdaagse Vlaanderen-Gent deed Rickaert in 2016 aan de zijde van de Nederlander Roy Pieters, ook in 2017 zijn partner. Nadien werd hij gekoppeld aan Melkerie-collega Stijn Steels (2018), nogmaals aan Roy Pieters (2019) en twee jaar geleden aan de Zwitser Silvan Dillier. Het eeuwfeest van de Gentse six maakte hij vorig jaar door een operatie niet mee.

“Ik weet het, na elke Gentse Zesdaagse zeg ik dat ik niet terugkom, maar iedere keer ben ik superblij als wedstrijdleider Christophe Sercu mij belt met de vraag of ik wil deelnemen”, zegt Rickaert. “Telkens kijk ik uit naar de start. Die zesdaagse is goed voor mijn explosiviteit. Die kan ik gebruiken in de lead-outs. Maar op zondag 19 november zal ik wellicht weer spijt hebben dat ik heb meegedaan.”

“Ik kijk altijd uit naar de start en zal op het einde wel weer spijt hebben van mijn deelname”

Stel dat Christophe Sercu volgend jaar niet belt. “Denk niet dat ik hem zelf zal bellen”, reageert Rickaert. “Of toch? Eigenlijk weet ik het niet. Dit keer vroeg ik hem mij te koppelen aan een deftige renner. Om mijn mindere momenten op te vangen. Ik ben dus heel blij met Lasse Norman Hansen als ploegmaat. In 2019 bij Corendon-Circus en in 2020 bij Alpecin-Fenix zaten we in dezelfde ploeg.”

De 29-jarige Rickaert trekt met een hele korte voorbereiding naar ‘t Kuipke. Zondag eindigde hij tweede in de strandrace van Oostduinkerke. “In Heusden-Zolder doe ik zaterdag en zondag de Belgische kampioenschappen, mijn eerste pistecompetitie in twee jaar”, vertelt Rickaert, die er puntenkoers en omnium rijdt en ploegkoerst met Fabio Van den Bossche.

Tijdens de Gentse Zesdaagse krijgt Jonas Rickaert per dag één punt voor een winters klassement onder vrienden – Giel Bruyneel en Joeri Clauwaert zijn de meest bekende – die vooral mountainbiketochten rijden. “Ik doe mee aan dat klassement en wil het uiteraard winnen”, lacht hij.

(HF)

The post Jonas Rickaert toch weer in Gentse Zesdaagse is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »