Prinses Léa opent tentoonstelling over koningshuis in Lebbeke

Prinses Léa heeft de tentoonstelling over het koningshuis geopend in buurtatelier ’t Lab Gods in Lebbeke. "40 jaar geleden bracht toenmalig koning Boudewijn een bezoek aan de 108-jarige Clement De Vos in Lebbeke. Het was voor de wijk Heilig Kruis een belangrijke gebeurtenis, waar de bevolking nog jarenlang over sprak", zegt Laurens De Coninck die de expo samenstelde. Met deze tentoonstelling wil het buurtatelier dat bezoek blijven herinneren.

Meer krantenkoppen in België

Komend weekend grote kans om vallende sterren te zien

Vanaf volgend weekend is de kans groot om vallende sterren te spotten, met de komst van de Perseïden-meteorenzwerm. Het hoogtepunt valt in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus, maar in het algemeen zijn ook de dagen voor en na vallende sterren zichtbaar, meldt het online weerplatform Meteovista.

Lees meer »

“Zo’n dag waarop alles lukt”: het gouden Belgische masterplan ontrafeld, met één hachelijk momentje (en neen, dat was niet Evenepoels lekke band)

Goud. Bis. Na de tijdrit scoorde Remco Evenepoel op de Olympische Spelen in Parijs nu ook in de wegrit. Achter de zinderende finale, afgerond met een grandioze solo en een beeld voor de eeuwigheid aan de voet van de Eiffeltoren schuilde een meesterlijk plan. Uitgevoerd tot in de perfectie. Of toch bijna. Een reconstructie.

Lees meer »

VS sluit deal met vermoedelijk brein achter 9/11

De Pakistaanse jihadstrijder en Al Qaeda-lid Khalid Sheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, heeft in de VS samen met twee medebeschuldigden een vonnisafspraak aanvaard. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie woensdag bekend in een korte mededeling.

Lees meer »

Kamala Harris gebruikt nieuwe tactiek en schildert Trump nu af als “raar” en “creepy”

De Amerikaanse Democraten hebben een nieuwe manier om Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en zijn running mate JD Vance te omschrijven. Zowel vicepresident Kamala Harris als enkele andere hooggeplaatsten binnen de partij schilderen de twee nu consequent af als “raar” en “creepy”. Trump zelf laat zich niet onbetuigd en noemt Harris – die vermoedelijk zijn uitdager wordt in november – “kwaadaardig”,

Lees meer »